Ubuntu 11.04 er klar for nedlasting

Ubuntu 11.04 er klar for nedlasting

Unity - Ubuntus nye grafiske grensesnitt
Unity - Ubuntus nye grafiske grensesnitt

I hele går har Canonicals servere vært overbelastet, og det skulle bare mangle når tusenvis av mennesker prøver å få kloa på den nyeste utgaven av verdens mest bruke Linux-distribusjon, Ubuntu.

Som man kan forvente er denne utgaven oppdatert med den nyeste programvaren. Her er eksempelvis standard nettleser oppdatert til Firefox 4.0, musikkavspilleren har blitt byttet ut med den mer funksjonsrike Banshee 2.0 og LibreOffice har tatt over for OpenOffice som standard kontorpakke. Det som uansett er det nye store med denne Ubuntu utgaven er det helt nye brukergrensesnittet.

Unity er navnet på Ubuntus eget grafiske grensesnitt, og er en total oppussing fra det tidligere grensesnittet som har vært standard for Gnome-baserte skrivebord. Her har Canonical tatt det beste fra alle verdener og kombinert i en enkel pakke. Nå har Unity hittils fått en blandet mottagelse, så det skal bli spennende å se hvordan det ter seg når vi senere anmelder denne ny-utgaven av Ubuntu.

Det skal sies at det eldre grensesnittet fortsatt er tilgjengelig for den som ikke skulle like Unity.

Av andre endringer skal det nå gå raskere å laste opp filer til Ubuntu One – Ubuntus nettsky – og det skal nå være mulig å anmelde programmer i Ubuntus "App Store": Ubuntu Software Center. Disse anmeldelse skal igjen være lett å dele på sosiale medier som twitter og facebook med integrert støtte i Ubuntu.

Ubuntu 11.04 kan lastes ned fra ubuntu.com. Vi i Hardware.no anbefaler dog å gjerne vente i noen uker slik at Ubuntu-teamet rekker å kvitte seg med eventuelle barnesykdommer.

Apropos barnesykdommer. Det er oppdaget en feil i Linux-kjernen som medfølger Ubuntu 11.04 som resulterer i 10-30 prosent økt strømforbruk i enkelte konfigurasjoner. Det forventes at dette fikses iløpet av nærliggende måneder.

Har du prøvd Ubuntu 11.04? Del dine erfaringer i forumtråden!

Kilde: ubuntu.com.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen