GUIDE: Ubuntu 10.04
Guide

Ubuntu 10.04

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den etterlengtende oppdateringen på utseendet til Ubuntu har endelig blitt introdusert, og dette er vel noe av det som har blitt mest omtalt rundt denne utgivelsen. Vi har sett hint av forandringene i tidligere utgaver, men dette har vært nokså begrenset, og brunt har alltid vært primærfargen som har prydet skjermen. Mark S. sa i et intervju for en tid tilbake at brunt har tjent Ubuntu vel (brunt har nesten vært Ubuntu sitt varemerke), men mente det var tid for forandring og hintet til at en annen farge ville ta over for det brune i en senere distribusjon. Her viser vi det nye standard lilla og svarte temaet, det hvite alternativet, samt noen andre temaer og bakgrunnsbilder som følger med som standard i Ubuntu 10.04.


Det nye temaet.

Det er to variasjoner av det nye temaet. Bakgrunnsbildet er det samme for begge, men fargetemaet vil variere i en rekke elementer på skrivebordet. Standard tema heter Ambiance, med det mørke temaet. Det alternative heter Radiance, som har et lyst fargetema. En annen forandring i utseendet er plasseringen av vinduhjørneknappene. Disse knappene er nå flyttet fra høyre til venstre, som for mange kan føles noe uvant til man vender seg til den nye plasseringen. For de som ikke er helt overbevist over valget til utviklerne av Ubuntu, vil vi på "Side 8: Små tips til nye brukere" fortelle hvordan man enkelt kan flytte knappene til begge sider i den rekkefølgen man selv ønsker.

Oppstartprosessen har også fått en velkommen oppdatering. Det eneste som er litt "synd" er at man ikke kommer til å se mye av denne. På min maskin med budsjett-SSD, rekker ikke oppstartprosessen å vise temaet før jeg sitter på skrivebordet. Når jeg skrur av får jeg et lite glimt av det før skjermen blir svart. Oppstartslasteren er fjernet, og bilde nummer to er det første bildet du møter hvor du får muligheten til å bestemme om du ønsker å teste Ubuntu fra CD, eller installere Ubuntu på maskinen. Det tredje bildet viser Ubuntu sitt nye innloggingsvindutema.

(send meg til toppen)


Andre medfølgende temaer.

I tillegg til de to variasjonene av det nye temaet, kommer Ubuntu med en rekke valgmuligheter for å tilpasse utseendet slik man ønsker å ha det. Her er noen av de andre temaene som følger med Ubuntu 10.04. På "Side 8 - Små tips til nye brukere" gir vi en kort introduksjon på hvordan man kan endre utseendet ytterligere, og vi kommer her også kort inn på skrivebordseffekter.

(send meg til toppen)


Andre medfølgende bakgrunnsbilder.

I tillegg til det standard bakgrunnsbildet, kommer Ubuntu 10.04 med en rekke alternative bakgrunnsbilder. Her viser vi, sammen med standard bakgrunnsbilde uten forstyrrelser, en del av bakgrunnsbildene man kan velge mellom.

(send meg til toppen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen