(Bilde: Canonical)

Ubuntu-telefonen sliter

Canonical ser seg nødt til å droppe prisen.

Mot slutten av juli kunngjorde Linux-selskapet Canonical en dristig og ambisiøs plan om å samle inn hele 32 millioner dollar via folkefinanseringsnettstedet Indiegogo.

Målet var å finansiere den Ubuntu-baserte smarttelefonen Ubuntu Edge, men med bare 13 dager igjen av finansieringsperioden, har telefonen klart å samle inn «kun» ni millioner dollar.

Senker prisen

Canonical ønsker selvsagt at flere bidrar, og har nå iverksatt et lokketiltak: Prisen på telefonen for de som bidrar har blitt senket fra 775 dollar til 695 dollar, altså til 4000 kroner.

Finansieringen av Ubuntu Edge går altså tregt, til tross for at det store selskapet Bloomberg spyttet inn 80 000 dollar (nesten en halv million kroner) i en bedriftspakkeløsning.

Android ombord

På den tekniske siden kjører Ubuntu Edge både Ubuntus mobile operativsystem og Android. Blant andre detaljer finner vi en foreløpig ikke-navngitt flerkjerneprosessor, 4 GB RAM, 128 GB internminne, 8 megapikslers hovedkamera og 2 megapikslers frontkamera, samt støtte for LTE (4G), Bluetooth, NFC og trådløst nettverk. Skjermen er på 4,5 tommer og har en oppløsning på 1280 x 720 piksler.

Ta en titt på Ubuntu Edge på Indiegogo.com.

Vil du vite mer?
Dette er Ubuntu-telefonen »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen