(Bilde: Canonical)

Ubuntu-telefonen nådde ikke målet

… for å si det mildt.

Indiegogo-kampanjen for smarttelefonen Ubuntu Edge er nettopp avsluttet. Til tross for at Linux-telefonen slo alle rekorder når det gjaldt innsamlede penger, klarte ikke produsent Canonical å komme i mål.

Målet var riktig nok ekstremt ambisiøst. Ubuntu-utvikleren ba nemlig om svimlende 32 millioner dollar, noe som tilsvarer 194 millioner kroner.

Nå er finansieringsperioden over, og Canonical klarte til slutt å samle inn «bare» 12,8 millioner dollar (77,7 millioner kroner). Selv om dette er en svært god sum, blir det altså ingen finansiering, og alle bidragsyterne får pengene tilbake.

Ubuntu og Android

Ubuntu Edge skulle etter planen kjøre på Ubuntu og Android, ha en skjerm på 4,5 tommer med en oppløsning på 1280 x 720 piksler, 4 GB RAM, 128 GB internminne, 8 megapikslers hovedkamera og støtte for 4G.

Alt håp er likevel ikke ute. Canonical-sjef Mark Shuttleworth har uttalt at Indiegogo-kampanjen har skaffet oppmerksomheten til flere produsenter. Nå har de kommet ut av skyggene og fattet interesse for alvor, slik at vi muligens får se en Ubuntu Edge i framtiden likevel.

Se opp!
Linux kan være i trøbbel »

(Kilde: Indiegogo.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen