(Bilde: Canonical)

Ubuntu-mobilen får økonomisk støtte fra de første bedriftene

...men de trenger mye mer penger hvis telefonen skal bli noe av.

Canonical, selskapet bak Linux-distribusjonen Ubuntu, lanserte i juli en svært kraftig og velutstyrt mobiltelefon – Ubuntu Edge – som skal kjøre både Android og Ubuntu Mobile. Men for at telefonen skal bli satt i produksjon, er selskapet avhengig av å få inn hele 32 millioner dollar via spleiseportalen Indiegogo.com.

Ubuntu Edge.
Ubuntu Edge.Foto: Canonical

Med bare 13 dager igjen av kampanjen, har ikke Canonical klart å få inn mer enn i overkant av 9 millioner dollar. Det er imponerende nok – men det meste av pengene kom inn rett etter at prosjektet ble lansert – og med den nåværende farten på innbetalingene er det mye som tyder på at målet på 32 millioner ikke kommer til å bli nådd. Får ikke selskapet inn nok penger, vil alle pengene som er donert bli tilbakebetalt og prosjektet kansellert.

Det ser imidlertid ikke helt mørkt ut for Ubuntu Edge. Det amerikanske medieselskapet Bloomberg har nå støttet kampanjen med 80 000 dollar – nesten en halv million kroner. Det sikrer Bloomberg 100 Ubuntu Edge-enheter når enhetene er ferdig. 

– Med denne investeringen vil utviklere hos Bloomberg bidra til et åpent teknologiinitiativ som våre kunder kan ha nytte av, og som vil ha stor betydning for fremtiden innen mobil databehandling, sier teknologidirektør Shawn Edwards i Bloomberg i en pressemelding.

Vi prøvde en tidlig versjon av mobilversjonen av Ubuntu i januar.
Vi prøvde en tidlig versjon av mobilversjonen av Ubuntu i januar.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Setter ned prisen på Ubuntu Edge

Canonical skriver i en pressemelding at de venter at flere bedrifter kommer til å støtte prosjektet, og for å gjøre det enda mer attraktivt har de økt antallet enheter man får når man støtter prosjektet med 80 000 dollar. Canonical kaller denne "støttepakken" for "Enterprise 115 bundle", som betyr at bedrifter som bidrar med denne summen får 115 enheter. Tidligere fikk man 100 enheter.

Samtidig reduseres prisen på Ubuntu Edge fra 860 til 695 dollar. Alle som har betalt mer enn 695 dollar vil få mellomlegget tilbakebetalt når kampanjen er over.

Målet er fortsatt å få inn 32 millioner dollar, så med lavere enhetspris er Canonical nødt til å selge enda flere telefoner for å nå målet.

Vi fikk prøve Ubuntu på mobilen – les vår sniktitt her

Tror du Canonical får inn nok penger, og at Ubuntu Edge noensinne ser dagens lys? Diskuter i forumtråden under artikkelen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen