Uaktuelt med mobil tv-lisens

Tidligere i dag ble det kjent at NRK ønsker å endre forskriften som bestemmer hvilke apparater som skal være lisensbelagt, til å omfatte mobil og pc, men dette avvises kontant av Kirke- og kulturdepartementet.

- Det er riktig at vi jobber med forskriftsendring. Vi har ingen planer om å utvide grunnlaget for kringkastningsavgiften, sier statssekretær Yngve Slettholm i Kirke- og kulturdepartementet sier til TV2 Nettavisen.

Vrien avgrensing
Departementet etterkommer dermed ikke ønsket fra mediebedriften om å få flere lisenskunder ved å omfatte mobiler og datamaskiner som fjernsynsmottakere.

Slettholm mener videre at det er en dårlig idé å lisenspålegge mobiler fordi det ikke er lenge til alle mulige duppeditter kan ta imot signaler. Han har ikke noe sans for at de som kjøper mobilen for å bruke den som mobil skal måtte betale tv-lisens mot sin vilje.

- En kan jo bare forestille seg konsekvensene for dette. Det vil bli store problemer med å avgrense hvilke produkter som skal være med og hva som ikke skal være med, sier Slettholm til TV2 Nettavisen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen