Uaktuelt for staten å overta

Kunnskapsforlaget sendte i går ut en pressemelding om at eierne av Store norske leksikon, Aschehoug og Gyldendal, har bestemt at driften av Store norske leksikon skal avvikles i sommer, det vil si som en forlagseid tjeneste.

Kulturministeren Anniken Huitfeldt har nå sagt nei til forespørselen om det er aktuelt at staten overtar driften av leksikonet.

– Jeg ønsker ikke at vi fra statens side skal overta driften av virksomheten. Verken annonsører eller brukere har vist tilstrekkelig interesse for Store norske til at driften bærer seg, og det er jo et tydelig signal. Jeg kommer heller ikke til å støtte søknaden om økonomisk støtte til drift ut 2011, sier Huitfeldt til NTB.

Videre sier Huitfeldt at hun har satt seg godt inn i denne saken, og kjenner godt til argumentene for statlig overtakelse. Det er likevel til syvende og sist et spørsmål om staten skal ta seg av en oppgave som det ikke er tilstrekkelig interesse for blant brukerne, sier Huitfeldt.

Administrerende direktør i Kunnskapsforlaget, Kristenn Einarsson, sier til NTB at det først og fremst er konkurransen fra det nettbasert leksikonet Wikipedia som gjør det umulig å drive Store norske uten offentlig tilskudd.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen