effekt_htc_tytn2_topp

Tytn-eiere vil saksøke HTC

HTCs mobiltelefoner er blant de aller kraftigste på markedet, og få andre produsenter utstyrer sine mobiltelefoner med så heftig maskinvare som den taiwanske mobilprodusenten. Men alt er likevel ikke gull og grønne skoger.

Nå har det blitt opprettet et nettsted, HTCClassAction, som vil gi HTC-brukerne muligheten til å være med på å saksøke produsenten. HTC inkluderer nemlig ikke gode nok drivere, ifølge nettsiden. Derfor skal HTC-mobiler yte "fryktelig mye dårligere" enn maskinvaren tilsier.

Drivere er en liten programvare som binder sammen operativsystemet og maskinvaren.

HTCClassAction skriver at HTC har latt skjermdrivere uteblitt fra nyere HTC-telefoner til tross for at de har rettighetene til å bruke skikkelige drivere. Slik har situasjonen vært i seks måneder uten at produsenten har gjort noe med saken, skriver nettsiden.

Dette fører faktisk til at enkelte nye HTC-mobiler yter dårligere enn mange eldre modeller.

At driverne ikke er gode nok fører til at HTC-telefonene ikke yter like bra som de optimalt bør kunne gjøre. Bedre drivere ville gjort telefonene raskere, noe man fort kan merke når du ser video, spiller spill og knipser bilder.

Video understreker dette

For å underbygge påstanden peker nettstedet på en video som viser navigasjonsprogrammet TomTom 6 som kjører på to HTC-mobiler: Den tre år gamle HTC Magician som i Norge var kjent som I-mate Jamin eller Qtek S100, og en splitter ny HTC Tytn 2.

Førstnevnte har en Intel PXA272-prosessor, mens Tytn II har en Qualcomm 7200-prosessor som skal yte mye bedre. Videoen viser tydelig at den gamle Qtek S100-modellen knuser splitter nye Tytn 2 i ytelse.

Ifølge HTCClassAction skal problemet gjelde HTC-telefoner med brikkesettene MSM7200 og MSM 7500, som blant annet inkluderer disse modellene:

  • HTC Tytn 2
  • HTC Touch Dual
  • HTC Touch Cruise
  • HTC S730

(Kilder: HTCClassAction)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen