Tyskland med offentlig PC-service

Den tyske regjeringen skal etter planen sette i gang en tjeneste som skal hjelpe beboerne å fjerne skadelige programmer fra Windows PC-er.

Meningen er at tyske nettleverandører skal samarbeide med sikkerhetsorganisasjonene German Federal Office for Information Security (BSI) og Association of the German Internet Industry om å rense PC-er som er blitt en del av botnett.

Nettleverandørene har fått i oppgave å spore tyske maskiner som er blitt infisert, det vil si maskiner som viser seg å kommunisere med kjente botnettservere. Berørte brukere blir henvist til en nettside som gir råd om fjerning av skadelige programmer.

Dersom ikke rådene fører frem, det vil si fjerner malware, skal brukerne ha muligheten til å ringe, og få hjelp. Tjenesten skal være gratis for brukerne, men det er visstnok den tyske staten som skal betale, men detaljene rundt finansiering er ikke oppgitt.

Ordningen skal etter planen tre i kraft i 2010, og 40 personer skal sitte ved telefonen og hjelpe brukerne.

Nettstedet arstechnica.com skal ha tatt kontakt med Microsoft for å få kommentar, men programvaregiganten var litt nølende med svar, men mente til slutt at den tyske ordningen er et positivt tiltak for bekjemping av skadelig programvare.

(Kilde: Arstechnica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen