Tyskland advarer mot IE

Regjeringen i Tyskland går ut med en advarsel mot bruk av Internet Explorer, melder BBC. Advarselen skal visstnok gjelder både IE 6, 7 og 8.

Oppfordringen kommer etter nylig angrep mot Google sine systemer, som angivelig skal være muliggjort av sikkerhetshull i Microsofts nettleser.

Microsoft har kommentert saken, men avviser anklagene, og mener nettbrukere ikke blir utsatt for økt sikkerhetsrisiko dersom de velger å bruke IE, i hvert fall ikke med den siste versjonen av nettleseren installert.

En talsmann fra Microsoft mener angrepene på Google er forårsaket av personer som har en stor motivasjon til å utføre et spesielt oppdrag, og dermed er angrepet ikke rettet mot den generelle forbrukeren.

Videre mener Microsoft at det aktuelle sikkerhetshullet kan blokkeres ved å innstille nettleseren til Høyt sikkerhetsnivå via innstillingen Verktøy, Alternativer for Internett, Sikkerhet i IE, men sier samtidig at denne innstillingen kommer til å blokkere en del nettsider som brukeren egentlig ikke ønsker blokkert.

Det er foreløpig uklart når Microsoft kommer til å legge ut en oppdatering som fikser det aktuelle hullet, men ifølge Microsofts talsmann driver programvaregiganten nå med utvikling av en fiks, og vurderer alvorligheten ved saken.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen