Tyskere angriper Elkjøp
Teknofil

Tyskere angriper Elkjøp

Av: Inge Berge, NA24

Ifølge Finansavisen har den tyske elektrokjeden Media Markt planer om en lanseringen i Norge i løpet av 2012. Avisen skriver videre at søksmål og svertekampanjer har herjet svensk handel etter at tyske Media Markt dukket opp.

Media Markt anses som elektrobransjens svar på Lidl. Det har vært mye ståhei rundt etableringen i Sverige, med ulike søksmål og svertekampanjer. Nå skal Norge stå for tur.

- Jeg kan bekrefte at Media-Saturn vil etablere seg i Norge i 2012 ved å åpne den første Media Markt-butikken, sier Eva Simmelbauer til Finansavisen.

Ikke bekymret
Informasjonssjef i Elkjøp Nordic, Åshild Indresøvde, bekymrer seg ikke for økt konkurranse i det norske markedet.

- Det blir sikkert like tøff konkurranse i Norge som vi har opplevd i Sverige. men Elkjøp har vært i Norge i 50 år og ingen kjenner den norske kunden bedre, sier Indresøvde til Finansavisen.

Godt salg
Resultatene fra året julehandel viser at det er rom for flere aktører på elektromarkedet i Norge. Tall fra Elkjøp viser at julesalget i deres butikker steg med 10 prosent, og der med ble julehandelen i 2010 det beste noen sinne for Elkjøp Nordic as.Konsernet har aldri tidligere hatt så mange kunder i varehusene. Økningen i antallet besøk var på over sju prosent, opplyser selskapet.

Desember er den største salgsmåneden for forbrukerelektronikk. Elkjøp Nordic as har hatt et godt salg i alle land, med svært gode prestasjoner i Sverige og Finland. Det konkurransemessig tøffeste lokalmarkedet i Norden er Sverige. Her økte Elkjøp Nordics svenske selskap, Elgiganten, salget med hele 22 prosent i desember.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen