Tysk politi stanset Lan-party


Fra The Gathering 2004 i vikingskipet på Hamar

Lan-festen Guns 'n Bits (google-oversatt) i Aachen-regionen i Tyskland var over før den fikk startet, etter at politiet beslagla all maskinvaren deres dagen før den begynte. I følge organisatorene skulle de ha med en 500 GB server med "Warez" på festen, som umiddelbart fikk ekstra oppmerksomhet fra myndighetene - som har fått med seg at Warez=piratkopiert materiale.

Organisatorene hevder derimot hardnakket av politiet ikke vil finne én eneste ulovlig fil på serveren deres, som er fylt av gratisprogrammer som demoer og spillkart, shareware-programvare og linux-systemer. I tillegg til en og annen lovlig kopiert MP3-fil.

De som står bak LAN-festen frykter nå at helgens politiaksjon bare er den første av mange, ettersom politiet med organisasjoner som BSA og lokale RIAA-varianter i ryggen har fått øynene opp for at det til tider kan foregå en del kopiering på LAN-fester. Samtidig får både politiet og rettighetsorganisasjonene "truffet" mange tenåringer på ett sted - og får med seg en del oppslag i media der de kan hamre inn budskapet sitt.

Det foreligger derimot ingen konkret informasjon om norske LAN-fester som har blitt stanset av politiet av samme grunn. Dersom dette skulle vise seg å bli en trend i utlandet, kan det bare være et spørsmål om tid før man kanskje begynner med det samme her til lands.

(Kilder: TweakPC (google-oversatt), Guns 'n Bits (google-oversatt))

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen