Tyrkia sperrer YouTube

Tyrkia blokkerte på tirsdag all tilgang til nettsiden YouTube. Blokkeringen kommer som et resultat av en "virtuell krig" mellom tyrkere og grekere, der det ble laget videoer som stilte motparten i dårlig lys.

Videoen som utløste bråket fremstilte Mustafa Kemal Atatürk og resten av det tyrkiske folk som homoseksuelle. Atatürk, eller Atatyrk som han er kjent som i Norge, ble i 1923 landets første folkevalgte president.

Atatürk regnes for å være den største tyrkiske reformisten og den største folkehelten. I Tyrkia er det derfor forbudt å stille Atatürk i dårlig lys - en overtredelse kan resultere i fengselsstraff.

Den virtuelle "krigen" mellom tyrkerne og grekerne førte til at den domstol la ned forbud mot YouTube, og landets største ISP stengte straks tilgangen til nettsiden.

Tyrkia har store ønsker om å bli med i EU, men landet har blitt kritisert for blant annet manglende ytringsfrihet. Denne avgjørelsen vil neppe rette opp dette inntrykket.

Oppdatering: En leser har tipset oss om at YouTube nå er åpnet for tyrkiske brukere igjen, etter at YouTube skal ha slettet den omtalte videoen.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen