Type A Machines

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Slik lager de en 3D-printer

Vi besøkte verkstedet til en av de mest særegne produsentene.

Hardware.no/San Francisco: Siden de virkelig slo an for noen år siden, har vi holdt øynene på stilk for nyheter om 3D-skrivere. Som mange andre tror vi nemlig at dette er teknologi som kan endre samfunnet like mye som dampmaskinen en gang gjorde – og étt av partiene som ser ut til å skulle danne en ny, norsk regjering har fortalt oss at de ønsker å støtte utvikling av dette i Norge.

Derfor var det med stor fryd vi oppdaget en helt spesiell gjeng mens vi var på besøk hos TechShop i San Francisco. I et hjørne av minifabrikkens andre etasje fant vi nemlig Type A Machines, et selskap som produserer relativt rimelige 3D-skrivere til skrivebordsbruk, og vi fikk både se oss om i lokalene deres og lære mye mer om denne teknologien.

Et stort arbeidsbord, fylt til randen med 3D-modeller, av alt fra drikkebegere til dragehoder, er den første indikasjonen på at vi nærmer oss noen som driver litt mer målrettet enn de øvrige, mer eklektiske samlingene prosjekter vi har funnet ellers hos TechShop.

Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Innimellom modellene tårner det også opp noen langt større konstruksjoner. Dette er 3D-skriverne som har laget de små plastobjektene, hver i forskjellige utviklingsstadier.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (5)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen