Tynt og stilig fra Pentax

Se større bilder i produktguiden

Optio S5n er designmessig et meget stilig kamera, med rene linjer og meget kompakt utførelse. De har ofret den optiske søkeren for å få plass til en større skjerm, og til tross for at det er store, tydelige knapper, har de også fått plass til en 2 tommers LCD-skjerm.

Standardspesifikasjonene på Optio S5n skiller seg ikke vesentlig ut fra mengden, med 5 megapiksler, 3x optisk zoom. Den har videofunksjon som kan ta opp i 640 x 480 med 30 bilder i sekundet så lenge det er plass på minnekortet. En funksjon vi sjelden ser er mulighet til manuelt å velge fokuspunkt. Du har mulighet til å la kameraet velge ett av sju fokuspunkter, eller selv velge ett av 49 punkter. Dette er nyttig når hovedmotivet ikke er i senter av bildet (noe det helst ikke bør være). Du slipper da å rekomponere med de feilkilder det gir.

Se større bilder i produktguiden

Pentax har utstyrt kameraet med en rekke programmer til nesten enhver anledning, og det bør forbedre muligheten til å få riktig eksponerte bilder i alle situasjoner.

Zoom-området er tilsvarende 35.6-107mm, noe vi synes gir litt for lite vidvinkel, men utover det er det lite å sette fingeren på med dette kameraet. Størrelsen er beskjedne 83 x 52 x 21mm og vekten 120g inkludert både batteri og minnekort.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen