Tynt og lekkert fra Nikon

Se større bilder i produktguiden

Det første som slår oss er at Nikon plutselig har skiftet navnekonvensjon. Tidligere har kameraene hett Coolpix og et firesifret nummer som inneholder informasjon om oppløsningen på kameraet. Nå har de byttet ut dette, kanskje fordi de slapp opp for nummer. S1 er mer i tråd med andre produsenters navn, og er lett og huske, men det gir ikke lenger noen informasjon om kameraet.

Coolpix S1 har runde, rene linjer, med avrundede hjørner, og er et stilrent og pent kamera. Med en tykkelse på under 20mm vil det lett gli ned i de fleste lommer, og være til liten bry. Med en vekt på bare 118g uten batteri og minnekort, er det heller ingen tung bør og bære.

Objektivet er et Nikkor ED-objektiv med zoomområde tilsvarende 35-105mm f/3,0-5,4. Det er med andre ord ikke spesielt vidvinklet, og ikke spesielt lyssterkt. Dette er helt vanlig for denne typen objektiver som ikke stikker ut fra huset. Det er vanskeligere å lage dem like lyssterke som større objektiver. Tidligere erfaring tilsier også at bildekvaliteten er noe lavere enn på de større objektivene som stikker ut. Nikon har normalt noen av de bedre objektivene blant kompaktkameraene, og det er mulig at de har klart å beholde kvaliteten også nå, men det har vi ingen informasjon om.

Se større bilder i produktguiden

Nikon har en del interessante funksjoner bygget inn i sine nyere kameraer, og S1 er intet unntak. De har for eksempel en intelligent autofokus som automatisk kan detektere et ansikt, og fokusere på det. Det er også en funksjon for å fjerne røde øyne etter at bildet er tatt. Dette er meget bra. Vi skulle likevel gjerne sett at de hadde benyttet et system mer likt HP sitt, der man gjør dette manuelt i ettertid. Problemet er nemlig at slike systemer ikke er 100% nøyaktige, og man kan risikere at den gjør feil. Det er litt synd når det er automatisk.

Med kameraet følger det en dockingstasjon som kan brukes til å lade batteriet i kameraet, samt enkelt å koble kameraet til datamaskin eller TV.

Filmfunksjonen er noe begrenset med kun 15 bilder pr. sekund i VGA

Kameraet kommer på markedet i løpet av våren, og har en veiledende pris på 4195,-. Det vil finnes i tre foskjellige farger; svart, hvitt og sølv.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen