TEST: Tynnest i klassen
Test

Tynnest i klassen

Testresultater

Samsung D830

Positive ting Syltynn, funksjonsrik, lekker
Negative ting Lakken flasser, vanskelige taster
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 6

Testresultater

Samsung D830

Positive ting Syltynn, funksjonsrik, lekker
Negative ting Lakken flasser, vanskelige taster
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 6
Verdens tynneste foldemobil måler bare 9,9 millimeter på sokkelesten og har en vekt på 91.5 gram. De øvrige målene og formfaktoren minner om Motorola Razer, som var den første telefonen som virkelig satt tykkelse på dagsorden.

Fargevalget er variert, men testeksemplaret Mobilen.no har fått tilsendt er rødt med sisseleringer på fremsiden. Dessverre tok det ikke mange dagene før Samsung D830 hadde fått riper i lakken. Til tross for at telefonen har blitt fraktet til og fra i enten veske eller bukselomme har lakken allerede begynt å flasse av.

Liten og stor
Samsung har gitt den slanke telefonen to skjermer. En innvendig hovedskjerm og en utvendig miniskjerm med plass til dekning, gjennværende batteritid og eventuelt innkomne samtaler og tekstmeldinger.

Den store hovedskjermen på 2,3 tommer har en oppløsning på 240x320 punkter og svært god fargegjengivelse. Tar du mobilen med ut i sola, går det helt fint å tyde skjermen også dersom telefonen får et glimt av sol på seg.

Menyene på Ultra-serien har fått en kraftig oppgradering fra tidligere Samsung-modeller, og står godt i stil til det eksklusive utseendet. I tillegg til at hovedmenyene er svært gode, har D830 fått en snarveisfunksjon som heter Min Meny. Her kan du legge til de programmene du bruker ofte, og slippe å trykke deg gjennom hele menyen for å komme frem.

Tastetrening
Førsteinntrykket av tastaturet på D830 var ikke spesielt godt. Selv med god T9-trening og mange tusen tastede meldinger i kvartalet, må man holde tunga godt i munnen for å få alle bokstavene i riktig rekkefølge.

Tastene ligger svært tett til hverandre og er ikke adskilt verken med knapper eller synlige forhøyninger. I tillegg mangler det motstand i tastene, så i begynnelsen er det helt nødvendig å holde øynene fokuserte mens tastingen pågår.

Til vår store glede gikk det raskt å venne seg til tasteproblematikken. Helt på høyde med andre taster er de ikke, ettersom responsen avhenger hvor og hvor hardt du trykker.

Samsung har også på D830 skjønt viktigheten av god T9, og selv om SMS-skriving ikke går like smertefritt som på Sony Ericsson og Nokia, vender vi tommelen kraftig opp for stor bokstav etter punktum, endring av ferdigskrevne ord og god ordliste.

Kamera og underholdning
Kameraet på D830 tar bilder med 2 megapikslers oppløsning. Telefonen har ikke autofokus, og mangler både blits og fotolys. Allikevel tar det godt nok kamera til å ta bilder både i dagslys og i godt belyste rom innendørs.

Videokameraet tar filmer i MMS-kvalitet, men egner seg ikke spesielt godt til å forevige store, viktige hendelser. Det er ingen hurtigtast til kamera på utsiden av telefonen.

Av annen underholdning kan vi nevne at telefonen har to spill, diktafon, stoppeklokke, kalkulator og dokumentleser for Office-programmer som Word og Powerpoint.

Trådløs musikk
Når man først skal kjøpe en mobiltelefon, er det mange som setter pris på at den også kan brukes som MP3-spiller. Selv om D830 ikke er en musikktelefon som sådan har den en helt grei musikkspiller. Du kan laste ned musikk over Edge eller legge over fra datamaskinen din.

Telefonen har 80 MB minne, og har du større musikksamling, eller vil ha bedre plass til bilder og liknende kan du utvide dette med minnekort av typen microSD.

Musikkspilleren støtter en rekke formater, og kan kjøre i bakgrunnen mens du gjør andre ting. Vil du slippe å vikle deg inn i tråder fra hodesettet, har D830 støtte for A2DP og trådløs stereolyd.

Lekker med opplæringsbehov
Samsung D830 er en lekker mobiltelefon og har godt med funksjoner på innsiden. Allikevel trenger vi som sagt litt tid til opplæring før vi er vant til tastene på telefonen. Lyden er god, menyene enkle og oversiktlige, MP3-spilleren grei og kameraet fungerer godt så lenge det er lyst.

Foldefunksjonen er lekker, men også her kreves litt tilvenning. Det er vrient å åpne telefonen med en hånd, så det er greit å ha to frie hender når noen ringer.

Alt i alt er D830 en mobiltelefon for designinteresserte som vil ha en funksjonsrik, god mobiltelefon og som ikke lar seg stoppe av litt vriene tastetrykk.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen