Tynnest av dem alle

Tynne mobiltelefoner er populært som aldri før. Motorolas syltynne Razr-modeller får mye av æren for at selskapets mobildivisjon går så det suser for tiden. Serien har vært inspirasjonskilde for mange produsenter. Da LG introduserte sin P7200-modell, var det nok mange flere enn oss som hevet et øyenbryn eller to over likheten med Razr. Siemens tygde også på Razr-designet en stund og lanserte etter de ble slått sammen med BenQ sin EF81-modell, som vi også kan si har hentet inspirasjon fra Motorolas storselger.

Japanske NEC har nå hevet seg på bølgen med sitt eget løvblad av en telefon. Produsenten løftet i dag på sløret og viste frem det de mener er verdens tynneste EDGE-telefon; N412i. Nå skal vi ikke beskylde NEC for å drive Razr-kopiering. Det eneste denne egentlig har til felles med Motorola-telefonen er nemlig at de begge er tynne. N412i er faktisk to millimeter tynnere enn den første Razr-modellen - det vil si kun 1,2 cm tykk.

NECs modell er i tillegg til EDGE også utstyrt med MP3-spiller og et kamera med en oppløsning på 1,3 megapiksler. Den nye modellen har også fått blåtann og USB-støtte.

NEC sier i sin pressemelding at N412i skal være svært brukervennlig. MP3-spilleren sies å gi god lydkvalitet og ha mye minne tilgjengelig. Noen flere detaljer enn dette har vi imidlertid ikke. NEC kommer nemlig ikke til å komme med de fulle spesifikasjonene før 3GSM-messen i Barcelona til neste uke.

Dessverre ser det ut til at vi blir nødt til å se langt etter N412i her hjemme. Det er nemlig svært vanskelig å oppdrive dette merket i Norge, siden det ikke er noen som importerer og distribuerer NEC her. Det finnes likevel håp. Om du har planer om en tur til for eksempel Storbritannia, får du kjøpt NEC-telefoner der.

Under årets 3GSM-messe skal NEC også vise frem andre modeller. Blant de mer interessante finner vi en prototype som har innebygget mottaker for mobil-TV. Denne multimediatelefonen er også utstyrt med Wi-Fi-støtte, slik at du kan koble deg rett til internett så lenge du er innenfor dekningen av en trådløs sone. Prototypen er også utstyrt med 3G med støtte for HSDPA slik at du får høye hastigheter i mobilnettet. Teknologien gir deg surfehastigheter på opp til 3,6 mbps, noe som er omtrent ti ganger raskere enn vanlig 3G.Siden dette er en prototype, kan vi ikke annet enn å håpe at den kommer i produksjon om ikke så lenge.

Vi i Amobil dekker selvfølgelig 3GSM-messen, som finner sted mellom 13. og 16. februar. Du vil derfor finne flere godbiter fra andre produsenter på Amobil i uken som kommer.

(Kilder: Biosmagazine.co.uk, 3G.co.uk, Gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen