Tynnere servere fra Dell

Dell sine nye blad-servere vil utnytte plassen i hyllene bedre enn før ved å bruke et enda tynnere design. I praksis betyr dette at man kan montere tre servere og benytte kun 2U. Blad-servere kan gjerne sammenlignes med standard 1U rack-montérbare servere, men monteres istedet i en "hylle" der alle serverne deler en del komponenter som eksempelvis strømforsyning. Det er viktig å være klar over at monteringen skjer forskjellig fra standard rack-servere, mens de selvsagt kan sammenlignes på tjenestenivå.

Vanligvis er blad-systemer noe dyrere i innkjøp enn lignende rack-montérbare servere, men i dette tilfellet søker man å gjøre produktet meget konkurransedyktig på pris. Ifølge Cnet skal det nye blad-systemet koste 25 prosent mindre enn samme antall 1U-systemer når "hyllen" er fullstendig oppfylt.

Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt det også vil være mulig å kombinere Dell sin "hylle" med servere fra andre leverandører som eksempelvis IBM.

Rent hardwaremessig vil systemet bli basert på "Nocona" Xeon og DDR2-minne. Det vil også finnes muligheter for utvidelse til redundant strømforsyning og diskdrev. Som kanskje de fleste har fått med seg kan "Nocona" prosessere både 32- og 64-bits instruksjoner og danner dermed et alternativ til den godt etablerte Opteron-prosessoren fra AMD.

(Kilder: Cnet, Dell)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen