(Bilde: Seagate)

Tynnere, raskere og større hybriddisker

Seagate sikter mot både bærbare, stasjonære og servere.

Stadig mer skal lagres og behandles digitalt, mens datamaskinene våre blir stadig tynnere. Blant de som ønsker å møte våre lagringsbehov er harddiskprodusenten Seagate, som nå kan fortelle at de vil komme med tynnere og raskere produkter til neste år.

Fra før vet vi at Western Digital går rundt med planer om å slippe 2,5-tommers hybriddisker med kun 5 millimeter tykkelse, mot de vanlige 9,5 eller 7 millimeterne. Nå har også Seagate bekreftet at de er på vei med en slik tynn "femmer".

I likhet med konkurrenten Western Digital vil Seagates supertynne harddisker også slippes i 2013. I første omgang vil det være tradisjonelle harddisker, men planen er at de også vil komme med slike hybriddisker – altså tradisjonelle harddisker med en SSD-del for bedre ytelse – etter hvert. Det er de også pent nødt til, dersom de ønsker å møte konkurransen.

Seagate har også mye erfaring med hybriddisker deres Momentus XT har vært på markedet i flere år allerede.

Ikke bare for bærbare

Fremover vil vi også se at hybriddiskteknologien kommer til å få en langt større markedsandel. Og Seagate kan også melde at de også har konkrete planer om produkter myntet på stasjonære PC-er, i tillegg til det ganske så lukrative bedriftsmarkedet.

Ifølge Seagate-sjefen Steven Luczo vil hybriddisker for servere kunne øke antall antall IOPS med to til tre ganger i forhold til vanlige harddisker.

Kilde: XbitLabs

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen