Tynn designskanner fra Canon

Spesifikasjoner er lagt inn i Produktguiden

Spesifikasjoner er lagt inn i Produktguiden

Pressemelding

CanoScan LiDE 500F - en ny standard for design, innovasjon og allsidighet for tynne filmskannere.

Oslo, 5. januar 2005.

Canon, ledende aktør innenfor foto- og bildeteknologi, lanserer i dag sitt nye flaggskip i LiDE-skannerserien: CanoScan LiDE 500F. CanoScan LiDE 500F er designet for maksimal fleksibilitet, med både filmadapterenhet (FAU) og infrarød Film Automatic Retouching og Enhancement-teknologi (FARE) som gir suveren kvalitet og automatisk støv- og ripefjerning av 35mm-film.

Denne smale, elegante og USB-drevne skanneren er bare 35mm tykk og har et innovativt, innebygd stativ som også gjør det mulig å bruke den stående på høykant, slik at du sparer skrivebordsplass. Skanneren har derfor en praktisk ”drop in”-funksjon til bruk når skanneren står oppreist.

Et nytt dekseldesign gjør det dessuten mulig å skanne alt fra tykke bøker og små esker, til store objekter som for eksempel store kart.

En spesiell ”Skann-til-PDF”-funksjon – helt unik for Canon – oppretter standard PDF-filer direkte fra skanneren med bare ett enkelt tastetrykk. Skanneren lager en flytende palett med PDF-sider som du senere kan ordne og arrangere etter behov, med innlagt tekst for å forenkle senere søk eller utvalg – ideelt for dokumenter som tidsskriftartikler og fakturaer.

“CanoScan LiDE 500F synliggjør Canons ønske om å utvikle maskiner med en enestående funksjonalitet og kvalitet, men også vår intensjon om å skape lekre, fleksible design,” sier Ingar Paul Taxt, produktgruppesjef i Canon Consumer Imaging, Norge. “Med denne skanneren får brukeren enestående mye for pengene, og vi forventer at den blir en av våre hittil mest populære modeller”.

Funksjonalitet og mobilitet

Skanneren har et beskjedent behov for strøm, og trekker all den energien den trenger gjennom USB 2.0 Hi-Speed-grensesnittet: perfekt når du ønsker deg et ryddig skrivebord eller er på farten med en bærbar datamaskin. Med null oppvarmingstid og rask, 9-sekunders forhåndsvisning, blir maskinen enda mer funksjonell og mobil.

Et rask USB 2.0 Hi-Speed-grensesnitt for dataoverføring er kombinert med andre tidsbesparende funksjoner som multifotomodus som lager opptil ti separate, individuelt lagrede og automatisk justerte filer fra ti ulike bilder i én enkelt skanning. Fire direktetaster kan konfigureres til å utføre de funksjonene du benytter oftest, som skanning direkte til PDF, til fil eller til e-postvedlegg. A3-originaler kan skannes ved hjelp av en Image Stitching-funksjon som ”syr” to A4-bilder sammen til én jevn og fin bildefil.

Nytt, dobbelthengslet lokk

CanoScan LiDE 500F er designet for å gi en helt ny fleksibilitet, og har et allsidig, dobbelthengslet lokk som forblir parallelt med glassplaten selv om det åpnes høyt opp; lokket holder dermed et godt trykk på tykke enheter som blader og bøker. Det kan også åpnes helt ved skanning av store objekter som store dokumenter eller til og med esker. Når skanneren står på høykant gir lokket mulighet for en praktisk ”drop in”-skanning.
Perfekt for film

Integrert i CanoScan LiDE 500F-designet finner du en superkompakt filmadapterenhet (FAU). Med denne spesielle holderen kan du skanne dine 35mm negativer og positiver, og du får 48-bits bildefiler som gir suverene forstørrelser.

Canons Film Automatic Retouching and Enhancement (FARE) Level 3-teknologi benytter infrarødt lys til å identifisere og fjerne feil som forårsakes av støv og riper på originalens overflate – feil som selv de best lagrede filmene kan ha. CanoScan LiDE 500F har også tre ekstra funksjoner – falmingskorreksjon, korreksjon av kornethet og motlyskompensasjon. Falmingskorreksjonen ”metter” de falmede fargene som preger gamle bilder, mens kornkorreksjonsfunkjonen fjerner kornethet som ofte oppstår på skanninger av høy-ASA-film. Motlyskompensasjon korrigerer undereksponerte områder i bilder med sterkt motlys, ved å foreta en gammajustering bare i de mørke områdene av bildet – uten å gjøre resten av bildet lysere.

QARE Level 3 gir en lignende automatisk korreksjonsfunksjon for bildeutskrifter.

Programvare

CanoScan LiDE 500F leveres med en komplett programvarepakke for PC/MAC.

ScanGear-driveren har et fullstendig nydesignet brukergrensesnitt som gir en unik brukervennlighet. For første gang kan ScanGear CS nå brukes som frittstående driver, og resultatet er en fantastisk rask ytelse.

CanoScan Toolbox 4.9 – ligger på skrivebordet med én enkelt knapp for alle vanlige skannefunksjoner som Skanne til PDF-fil eller OCR-dokument. Hver knapp starter en spesialisert meny som kun viser innstillingene som er relevante for funksjonen som er startet. En Image Synthesis-funksjon gjør det mulig å skanne A3-dokumenter, og den støtter også Adobe RGB fargerom. Easy Colour Matching Print bruker ICC fargeprofiler for å sikre en optimal fargepresisjon ved overføring av fargebilder direkte fra skanneren til kompatible Canon blekkskrivere.

ScanGear CS 11.2 – styrer arbeidsflyten enten med ”Enkel” eller ”Avansert” innstilling. Med ”Enkel” innstilling velger brukeren selv kildetype (som ”fargebilde” eller ”fargefilm”), uansett om en forhåndsvisning er valgt, destinasjon (om bildet skal skrives ut, redigeres, lagres, osv.), og format, før skanningen fortsetter. ”Avansert” innstilling har flytende palett (vises individuelt eller samtidig) som tillater finjustering av ‘Histogram’, ‘Lysstyrke og kontrast’, ‘Tone kurve’ og ‘Gamma’. En femte ‘Final Review’-palett kan brukes til å vise samlet resultat av de foretatte justeringene.

Omnipage SE OCR – er et kraftig tekstgjenkjenningsprogram som gjør det mulig å konvertere skannet tekst til redigerbar tekst/data.

ArcSoft PhotoStudioTM 5.5

(4.3 for Mac) – bilderedigeringsprogram med automatisk farge- og toneforbedring, automatisk fjerning av røde øyne, kloning, animert 3D-tekst og mer enn 40 spesialeffekter.
Kompatibilitet

På Windows-baserte maskiner er CanoScan LiDE 500F kompatibelt med Windows XP Professional, XP Home Edition, XP Media Center Edition 2004, Windows 2000 Professional, Windows Me og Windows 98. På Mac-maskiner er skanneren kompatibel med Mac OS X v 10.2 eller senere.

Salgsstart for LIDE 500F er april og anbefalt utsalgspris inklusive mva vil være
NOK 1.500,-.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen