Tynn, tynnere, tynnest

Samsung lanserte tidligere i år det som trolig er verdens tynneste mobiltelefon, X820. Den 6,9 millimeter tykke (tynne?) mobiltelefonen har fått plass til både kamera, musikkspiller og flere andre godbiter.

Nå er det duket for at mobiltelefonene kan bli enda tynnere. Samsungs nye, supertynne LCD-skjerm har en tykkelse på 0,82 millimeter og sammenliknes i tykkelse med et kredittkort.

Plassbesparende
Ingeniørene i Samsung har funnet en helt ny teknologi som gjør det mulig å lage de supertynne skjermene. Før måtte det være et 2 til 3 millimeters mellomrom mellom skjermen og det beskyttende dekslet, men med i-Lens har Samsung klart å integrere alt i en bit.

De nye skjermene skal ikke bare være tynnere, men også bedre enn de gamle. Med forbedret støtbeskyttelse og bedre leselighet ute, lover det godt for fremtidens mobiltelefoner. Når de i tillegg fører til at mobiltelefonene kan bli 1,4 til 2,4 millimeter tynnere enn i dag, trekker vi på smilebåndet.

Skjermene kommer i størrelser på 2,1 og 2,2 tommer og har en oppløsning på 240x320 bildepunkter. Samsung skal ifølge en pressemelding sette i gang masseproduksjon av skjermene i løpet av andre halvdel av 2007.

Norges beste mobilabonnement

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen