Twitter først ute med flystyrt
Teknofil

Twitter først ute med flystyrt

Gårsdagens nødlanding ble ikke overraskende toppsak i så og si alle medier. Men Twitter-brukere var først ute med både nyheter og bilder.

Twittret raskere enn media reagerte
Twitter-brukeren Jason Krums var i går passasjer ombord på fergen over Hudson River da et fly måtte nødlande. Fergen deltok i redningsarbeidet og ved hjelp av sin Iphone og Twitter-konto la Krums ut bilder og informasjon om hendelsen på nett lenge før media selv klarte å komme til stedet. TV-kanalen Msnbc på sin side valgte å benytte seg av Krums bilder for å få nyheten kjappest mulig ut.


Strøm av oppdateringer
Krums var ikke alene om å dekke hendelsen på Twitter, også andre meldinger strømmet inn før blant annet CNN klarte å rapportere om hendelsen. Dette er ikke første gang tjenesten Twitter og dens brukere har levert oppdaterte nyheter før media selv har klart å være på plass og med annen informasjon. Blant annet kunne brukere følge oppdaterte meldinger fra aksjonene i Mumbai da de to hotellene Oberoi og Taj Mahal ble angrepet. Dette har medført at de fleste store og små mediebedrifter følger ivrig med på oppdateringer på Twitter.


Rekordstor pågang
Bildet Jason Krums tok har senere spredd seg både på nett og i media. I første omgang ble det lagt ut via applikasjonen Twitpic, men den enorme pågangen for å se bildet medførte at applikasjonen en periode var utilgjengelig ifølge Cnet News. Utvikleren av applikasjonen, Noah Everett, sier de aldri før har opplevd like mye oppmerksomhet, men at de nå vil få på plass systemer for å kunne takle slik pågang ved fremtidige hendelser.

Aner du ikke hva Twitter er? Twitter er en enkel mikrobloggingstjeneste hvor du kan legge ut enkle oppdateringer fra din datamaskin eller mobil. Meldingene kan så leses av andre på internett, litt som en forenklet utgave av Facebooks statusoppdateringstjeneste. Tjenesten er gratis og du kan enkelt opprette en konto på Twitter.com. Kanskje du blir den neste til å dekke en nyhet direkte.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen