Twitter-spiontjeneste måtte stenge

Omstridt nettprogram måtte stenge

Undettweetable lot deg lese dine venners slettede Twittermeldinger.

Hvor moraskt riktig det er kan diskuteres. Det samme gjelder dine venners reaksjon dersom de fant ut av at alt som blir skrevet på Twitter kan leses, selv de meldingene de senere har angret på og senere slettet. Likevel har mange latt seg fascinere over muligheten til å lese sine venners Twittemeldinger.

Det var student ved Texas` Universitet i Dallas det nettbaserte programmet Undettweetable, som automatisk kunne lagre alle meldingene som ble skrevet av dine venner. Det eneste du trengte å gjøre var å oppgi det Twitternavnet du ville spionere på og vips så kunne du lese de slettede meldingene til dine venner.

Men heldigvis eller dessverre, alt etter hvem som leser denne nyheten, ble skaperen av applikasjonen bedt om å stenge programmet.

“Dessverre har Undetweetable blitt bedt om å stenge ned og vi kan ikke lenger kan fungere uten Twitters støtte. Dette prosjektet var ment for å starte en diskusjon om personvern og digital identitet, og takket være den overveldende responsen fra brukere, håper vi at vi har oppnådd dette målet. For øyeblikket kan du fortsette å surfe på Undetweetable, men vi vil ikke lenger samle på slettede tweets”, melder skaperen av nettsiden som ble opprettet i begynnelsen av august.

Til tross for programmets korte levetid har den skapt store diskusjoner på uttalige nettfora og blogger verden over. Spørsmål om hvem som faktisk eier dine Tweets og hvem som kontrollerer de digitale sporene etter deg er blitt stilt. Årsaken til at siden måtte stenges er ennå uklar, og mange ønsker at programmet skal gjøre comeback snart. Det interessante hadde vært å se hvilke reaksjoner det hadde blitt dersom et lignende program for Facebook hadde eksistert.

Les også:75 milloner på Twitter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen