Twitter slo hardt ned på «feiring» av terror-angrepet i Nice
(Bilde: alexskopje/Shutterstock.com, Twitter)

Twitter slo hardt ned på «feiring» av terror-angrepet i Nice

Fjernet raskt støtterklæringer etter den dramatiske terroraksjonen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sosiale medier er blant dem som prøver å kjempe opp mot terrorvirksomheten- og propagandaen på sin måte, noe som kan være en vrien oppgave. I forbindelse med det seneste alvorlige terrorangrepet, som skjedde i Nice, var sosiale medier imidlertid raskt på pletten.

Nyhetbyrået Reuters melder at Twitter var svært raskt ute med å fjerne meldinger som hyllet terrorhandlingen. Opplysningene kommer fra Counter Extremism Project, en gruppe som jobber med å overvåke ekstremistisk innhold på nettet.

Mer effektiv enn noensinne

Ifølge gruppen skal Twitter denne gangen ha reagert mye raskere og mer effektivt enn de har gjort tidligere. Mange nye Twitter-kontoer skal visstnok ha blitt opprettet umiddelbart etter angrepet og blitt brukt til å blant annet spre bilder av massakren med hashtag «Nice» på arabisk.

Foto: Bloomua/Shutterstock.com

Twitter selv skal ikke ha kommentert spesifikke kontoer eller meldinger, men sa i en uttalelse at de fordømmer terrorisme og at de har bannlyst slikt innhold fra tjenesten sin.

Trapper opp kampen

Flere av kjempene innen sosiale medier har trappet opp kampen mot terror den siste tiden. Nylig meldte vi blant annet at Google og Facebook nå har utviklet et system som automatisk fjerner ekstremistisk innhold, og Twitter selv har tidligere fjernet tusenvis av IS-relaterte kontoer.

Som Reuters peker på er det imidlertid vanskelig å stoppe terror-innhold fullstendig, da støttespillere stadig oppdaterer metodene sine. I forbindelse med Nice-terroren var det for eksempel mange IS-sympatisører som brukte populære hashtags som #PrayForNice og #NiceAttack.

Twitter oppdateres hele tiden: Nå kan du legge inn mye større GIF-filer enn tidligere i meldingene dine »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen