– Vår håndtering av netthets suger
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

– Vår håndtering av netthets suger

Twitter-sjefen tar kraftig selvkritikk.

Twitter har blitt en favorittplattform for trolling og netthets, og mange opplever det som om selskapet bak tjenesten ikke har gjort særlig mye med problemet.

Nå har Twitter-sjef Dick Costolo selv innrømmet at de har et stort problem. I en post på selskapets forum, som nettstedet The Verge har fått tak i, tar han personlig ansvar for situasjonen:

Dick Costolo.
Dick Costolo. Foto: Joi Ito, CC-BY-2.0

– Vår håndtering av hets og troll suger, og det har den gjort i årevis. Det er ingen hemmelighet, og resten av verden snakker om det hver dag. Vi mister kjernebruker etter kjernebruker ved å ikke håndtere disse enkle troll-problemene de møter hver dag, sier han.

Han fortsetter med knallhard selvkritikk:

– Jeg skammer meg virkelig over hvor elendig vi har taklet denne problematikken under min tid som leder. Det er absurd. Det er ingen unnskyldning for det. Jeg tar det hele og fulle ansvaret for å ikke ha vært mer aggressiv på dette området. Det er ingen andres feil enn min egen, og det er flaut.

Satser hardt på å bli bedre

Videre lover han at selskapet nå skal starte å sparke «disse folkene» av tjenesten i stort antall, og sikre at personangrepene deres ikke blir hørt. Han beskriver dette som vitalt, og sier i en senere post at folk jobber med problematikken «natt og dag».

«Do not feed the trolls» – men dette rådet hjelper bare delvis.
«Do not feed the trolls» – men dette rådet hjelper bare delvis.Bilde: Sam Fentress

Innrømmelsen kom etter at en medarbeider hadde videreformidlet en artikkel skrevet av den amerikanske samfunnsdebattanten Lindsy West, som blant annet hadde opplevd at noen opprettet en bruker som skulle forestille hennes nylig avdøde far, og brukte den til å angripe henne.

Dette er sitatet som ble brukt i posten på Twitter-forumet, og som fikk sjefen til å ta bladet fra munnen:

– Jeg vet at Twitter er godt innenfor rettighetene sine når de lar plattformen bli brukt som formidlingsverktøy for sexistisk og rasistisk hets. Men, som et privat selskap – akkurat som en komiker som vurderer en voldtektsspøk, eller et troll som ser etter et mål for sinnet sitt – kan de velge å ikke gjøre det. Som en samling mennesker, kan de velge å være bedre.

Irriterer du deg over trolling på nettet?
Ny forskning viser at mange troll rett og slett er psykopater

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen