Twitter lanserer egen video-app
(Bilde: App Store/montasje)

Twitter lanserer egen video-app

Med nye "Vine" skal du dele 6 sekunder med Stop Motion-video til dine følgere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Facebook har Instagram, så da var det vel på høy tid at også Twitter kom med en egen "tilleggstjeneste". Nå er Vine ("gren" på norsk) lansert til iPhone, og ifølge den offisielle Twitter-bloggen jobber de også med å få appen over på andre plattformer.

"I dag introduserer vi Vine, en mobiltjeneste som lar deg ta opp og dele korte, gjentagende videoer. I likhet med Twitter-meldinger, vil den korte lengden på videoer på Vine (6 sekunder eller mindre) inspirere til kreativitet," hevder selskapet på bloggen sin.

Twitter kjøpte "start-up"-en Vine i fjor høst, ifølge The Next Web.

Teknikken som bruker er såkalt "Stop Motion," altså at du tar en rekke bilder som settes sammen slik at det ser ut som en hakkete video. Deretter kan du enten dele videosnutten via Vine, Twitter eller Facebook – eller bare lagre den på telefonen din.

Vi kjører Vine-test

Etter å ha lastet ned appen og logget inn via Twitter-kontoen (du kan også velge å registrere deg med e-post-adresse), fikk vi opp noen utvalgte Vine-videoer som skulle vise hensikten med tjenesten. Her var det alt fra små barn som holdt hender til en banan på et bord som plutselig forsvant i flere usynlige jafs.

I vår Vine-test la vi listen mye, mye lavere. Dette skulle gjøres unna på et blunk. Plottet er enkel; Her kommer to Frisk-esker kjørende mot hverandre i full fart på pulten og krasjer, i ren lekebil-stil. Da vi tok videoen skjønte vi imidlertid ikke at lyden også ble tatt opp, og grumsete kontorstøy gjorde på ingen måte videosnutten bedre. Når vi lastet opp disse seks sekundene til YouTube tok vi like greit å la til mer dramatisk bakgrunnsmusikk:

Flere tror jo at video blir det helt store de neste årene, og kanskje vil Vine være med på å sette fart i denne utviklingen Hva tror du? Kommenter i forumet nederst på siden!

Last ned Vine til iPhone (gratis)

(Kilder: den offisielle Twitter-bloggen via Comon.dk, The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen