Twitter kommer til mobiler uten Internett
(Bilde: Twitter)

Twitter kommer til mobiler uten Internett

Telenor er blant selskapene som vil gi flere tilgang til sosiale medier.

Det singaporske selskapet U2opia Mobile gir allerede kunder i blant annet India, Brasil, Yemen, Rwanda og Malaysia muligheten til å bruke Facebook og Google Talk på mobilen, selv om de ikke har tilgang til mobilt Internett.

Nå skriver Reuters at samme selskap også vil åpne for bruk av Twitter med samme metode. Fonetwish, som tjenesten kalles, leveres i samarbeid med mobilselskaper som Vodafone, Bharti Airtel Ltd. og norske Telenor i flere utviklingsland.

Les også: Slik virker Internett (Hardware.no)

Ingen bilder

U2opia Fonetwish bruker såkalt USSD (Unstructured Supplementary Service Data) som erstatning for Internettilkobling. Dette innebærer at man kun kan sende og motta tekst, ikke bilder eller video. Antall tegn er dessuten begrenset til 140 tegn.

Kunden ringer et enkelt nummer og får tilbake innloggingsinformasjon på SMS. Deretter får de opp siste nytt fra sin konto Facebook, Google Talk eller snart også Twitter. Og mulighet til å oppdatere profilen sin uten Internettilkobling.

– USSD som fremkomstmiddel for Twitter passer nesten som hånd i hanske, fordi Twitter fra før har en tegngrense. Det er et veldig tekstdrevet sosialt nettverk, sier administrerende direktør Sumesh Menon i U2opia Mobile til Reuters.

I utviklingsland bruker etter sigende bare to av ti Internett på mobilen sin. Fra før bruker 11 millioner mennesker Fonetwish-tjenesten til Facebook og Google Talk i 30 land, og ifølge Menon blir dette også det første møtet med Twitter for mange.

Les også: I denne byen er mobiltelefoni og WiFi strengt forbudt

(Kilder: Reuters, Fonetwish)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen