Twitter-hets kostet ham en halv million
Teknofil
(Bilde: iStockphoto/montasje)

Twitter-hets kostet ham en halv million

Skoleeleven trakkaserte musikklæreren i sosiale medier.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Stadig oftere ser vi eksempler på unge mennesker som ikke klarer å beherske seg på sosiale medier, og noen ganger får det katastrofale følger.

I dette tilfellet dreier det seg om en ung, frustrert mann i Australia. Han valgte å trakkassere musikklæreren ved skolen han gikk på på det groveste via Twitter og Facebook, og det må han betale dyrt for nå.

Dømt for æreskrenkelser

Ifølge The Sydney Morning Herald begynte den nå 20 år gamle mannen å spre løgner og onde rykter rettet mot den nye musikklæreren Christine Mickle i sosiale medier. Årsaken var angivelig at guttens far, som var den forrige musikklæreren ved skolen, måtte slutte i stillingen sin på grunn av sykdom tilbake i 2008. 20-åringen mente at Mickle hadde vært med på å skvise faren ut av jobben, noe som var bakgrunnen for alle mishagsytringene han sendte læreren i 2011.

Mickle taklet hetsen fra eleven sædeles dårlig, og ble raskt sykemeldt. Ifølge lokalavisen Central Western Daily var hun bare sporadisk tilbake i jobb etter hendelsen. Nå er 20-åringen dømt til å betale 105 000 australske dollar – 565 000 norske kroner – i erstatning til læreren for ærekrenkelser.

Dette skal være første gang i Australias historie at Twitter-meldinger har blitt lagt til grunn i en slik sak. Tidligere har kun Facebook-meldinger vært med på dømme noen for æreskrenkelser i landet.

Uansett, vis nettvett:
Mistet en halv million fordi datteren skrev på Facebook »

(Kilder: Central Western Daily via The Sydney Morning Herald)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen