Twitter-gründeren har lansert en ny app
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/montasje)

Twitter-gründeren har lansert en ny app

Vil gi deg historier lengre enn 140 tegn.

Gründeren Ev Williams var tidligere CEO i Twitter, og var også med å starte bloggtjenesten Blogger. Hans siste prosjekt heter Medium, og nå har han lansert en iPhone-app for denne lesetjenesten, skriver The Next Web.

Tanken bak Medium er at du skal finne frem til interessante artikler og blogginnlegg, basert på hvem du følger på Twitter. Av den grunn må du også ha en Twitter-konto for å bruke appen.

Stilmessig kan den kanskje minne litt om Flipboard eller Inside, men i motsetning til disse får du egentlig ikke muligheten til å velge innholdet du vil lese selv i Medium. I alle fall ikke foreløpig.

Vår dom:

Medium har et lekkert design, og det er lett å lese tekstene. Derimot stammer overhodet ikke innholdet fra folk vi følger på Twitter, men snarere "hippe" forståsegpåere, som blant andre tjenestedesigner Nathan Barry eller universitetsprofessor Zeynap Tufekci. For all del, dette er glupe folk med spennende betraktninger, men vi tviler sterkt på at deres historier vil appellere til alle.

Etter litt research skjønner vi at du faktisk må registrere deg som Medium-skribent (via Twitter-konto) for å kunne distribuere artiklene dine ut til brukerne.

Imidlertid er filosofien bak tjenesten at dette skal være en kanal for de historiene som er lenger enn 140 tegn (ref. Twitter), og at de skal kunne komme fra hvem som helst. På sikt kan det altså bli et større mangfold blant skribentene enn det er i dag, og kanskje også innhold på norsk?

Slik tjenesten er i dag, ved lansering, tror vi derimot den først og fremst vil være til glede for de som utvikler tjenester, drømmer om å satse på en oppstartsbedrift, eller eventuelt neo-hipstere som vil ha noe nytt å snakke om på kaffeslabberas.

Vi styrer unna foreløpig.

Last ned Medium til iPhone (gratis)

Hva føler du akkurat nå? Appen Moodies mener den vet svaret »


(Kilder: The Next Web, Twitter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen