Demonstranter i New York den 7. oktober 2011.

Teknofil Twitter dømt til å utlevere data

Demonstranter i New York den 7. oktober 2011. (Bilde: iStock Photo)

Twitter dømt til å utlevere data

Må ut med tre måneders meldinger og brukerinformasjon i forbindelse med Occypy Wall Street.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Occupy Wall Street-protestene gikk som en farsott i fjor, og resulterte i mye sivil ulydighet blant deltakerne. Nå har Twitter tapt kampen mot rettsvesenet og må utlevere tre måneders personlig informasjon om deltakere i en prinsipiell avgjørelse.

Politiet og påtalemyndigheten hevder at flere av demonstrantene gjorde seg skyldige i å forstyrre den offentlige ro og orden, og ønsker tilgang til deltakernes Twitter-kontoer for å vise om de var klar over politiets pålegg, som de er siktet for å ha unngått bevisst.

Dette gjelder spesielt en demonstrasjon som fant sted den 1. oktober på Brooklyn Bridge i New York, og deltakeren Malcolm Harris. Saken mot ham begynte først som én av mange, men har utviklet seg til å bli av en prinsipiell karakter om påtalemaktens adgang til innhold på sosiale medier i forbindelse med rettssaker.

Dommeren går gjennom først

Dommer Matthew A. Sciarrino Jr. avviste et av Twitters sentrale argumenter, som dreide seg om hvem som har rett til å kreve innhold fra siden ved siden av politiet. Sciarrino sier imidlertid at han vil gå gjennom alt materialet som han beordret overlevert, og vil gi «relevant informasjon» om den siktede Malcolm Harris til påtalemyndigheten.

Påtalemakten var fornøyd med kjennelsen, som kom etter at dommeren avslo Harris' forespørsel tidligere i år om å hindre aktoratet fra å stevne slik informasjon fra Twitter-kontoen hans. Twitter selv sier at saken plasserer dem i en uønsket posisjon, ettersom de må slåss for rettighetene til individuelle brukere.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Rettssaken mot Harris begynner i desember.

(Kilde: AP / Los Angeles Times)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen