Twitter og Linux er nå offisielt bestevenner. (Bilde: Hardware.no/Linux Foundation/Twitter)

Twitter blir med i Linux-stiftelsen

Vil gi sin støtte til det åpne operativsystemet.

Twitter, som så mange andre store selskaper, benytter seg av Linux for å holde sine serverparker oppe. For å vise både sin støtte og takknemlighet til hjernene bak det åpne operativsystemet, har Twitter nå blitt med i stiftelsen The Linux Foundation.

Blir sølvmedlem

– Linux og dens evne til å kunne endres og fikles med er fundamentalt viktig for vår infrastruktur. Ved å bli med i The Linux Foundation kan vi støtte en organisasjon som er viktig for oss, samt samarbeide med en gruppe som hjelper til med å forbedre Linux like raskt som vi forbedrer Twitter, skriver Twitter i en offisiell uttalelse.

Twitter har lovet å gi et årlig bidrag til stiftelsen i form av 15 000 dollar, noe som er nok for å kunne kalle seg en sølvmedlem av The Linux Foundation.

Stor vekst de siste årene

Linux-stiftelsen ble stiftet i 2007, og har som mål å promotere og støtte utviklingen av Linux. De samler inn penger og støtte fra flere hold, og jobber for å tilby en plattform for utviklere, selskaper og organisasjoner for å dele ideer og planer rundt Linux-utviklingen. Ettersom det er så mange selskaper som bruker Linux til daglig er det naturlig å ta dem med i utviklingsfasen, og i Twitters eksempel har de allerede bygget videre på flere åpen kildekode-prosjekter.

Twitter er ikke det første store selskapet som støtter stiftelsen, og bautaer som Google, IBM, Intel og Oracle er allerede stolte medlemmer i Linux-familien.

Ifølge Linux-stiftelsen er ikke dette en tilfeldighet:

– Nå som data, spesielt sanntidsdata, blir stadig viktigere i våre liv, har flere og flere selskaper begynt å bruke Linux. Spesielt sosiale medier har begynt å benytte Linux for å bygge skalerbare og effektive serverparker med lavt strømforbruk.

Les også: Kastet ut av USA etter spøk på Twitter

(Kilde: Neowin)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen