Test

Twiggs

Twiggs er en ny tilvekst i den svenske poprock-jungelen, men medlemmene har nok av erfaring fra musikkbransjen. Bassist Björn Fröberg og gitarist Hans Östlund har begge rundt tjue års fartstid fra garasjerockerne The Nomads, og vokalist Caroline af Ugglas har to soloalbum bak seg. Sammen med vokalist af Ugglas står gitarist Heinz Liljedahl for låtskrivingen, og trommis Jimi Harlevi kompletterer bandets line-up.

Variert gitarspill og masete vokal

Twiggs på musikkvideoinnspilling.
Twiggs på musikkvideoinnspilling.

Det selvtitulerte debutalbumet til Twiggs består av ti korte og konsise poplåter med melodiøs gitarriffing og dramatiske vokallinjer. Samspillet mellom de to gitaristene fungerer fint, og en klar og fin gitarlyd gir et åpent lydbilde med rom for detaljer. Det veksles mellom skarpe og kontante riff, og behagelig fingerplukking som gir god plass til stemmen til vokalist Caroline. Dette utnytter hun maksimalt. Vokalmelodien hopper og spretter i alle retninger, og man sliter litt med å henge med noen ganger. Det positivet er at vokalen gir musikken et visst særpreg når gitarriffene blir for opplagte. Og joda, det er jo spennende med en karismatisk og dramatisk frontfigur, men her blir det dessverre litt for anstrengende til tider.

Totalt sett blir det noe tamt, selv om flere av låtene sitter brukbart. "Black Fly" er en fin balladeaktig sak, og både "As Long as You Pay" og "Wake Up Girls" fenger på hver sin måte; førstnevnte som en typisk festlåt, sistnevnte med et dramatisk refreng som kontrast til det lette og luftige verset. "Wake Up Girls" kan også sies å være låten som best oppsummerer budskapet bandet prøver å nå frem med.

Såpeboblepop med et budskap

Det rosa platecoveret, der en oversminket og tegnet utgave av vokalist Caroline af Ugglas blåser såpebobler, bærer bud om at her dreier det seg om, ja, nettopp, såpeboblepop. Dette høres kanskje ikke så lovende ut, men tekstene til bandet viser at det ligger en tanke bak bildebruken. "Wake Up Girls" er en tydelig oppfordring til unge jenter om å vende ryggen til det moderne skjønnhetsidealet: "It’s fashion, can’t you see? And it will be as long as you agree. Fake boobs to the left and right..."

"As Long As You Pay" handler om hun som velger den rike, men utro mannen, på grunn av de materielle godene som følger med. Alt i alt angriper bandet det overfladiske og materialistiske samfunnet vi lever i, med spesiell fokus på hvilke valg dagens unge jenter står ovenfor ("Model Girls", "Wake Up Girls"). I "On We’re Pushing" får vi vite at det likevel finnes håp her i verden, så lenge man står på og ser positivt på tilværelsen: "Keep loving, it’s the only way".

Kort oppsummert får vi beskjed om å våkne opp, og si farvel til såpeboblene. Livet er ikke alltid så enkelt, men man får prøve å gjøre det beste ut av det. Man kan for eksempel sette seg ned med en samling muntre poplåter fra Twiggs.

Konklusjon

En masete vokal trekker ned, småpent gitarspill trekker opp. Musikken er fengende uten å bli for plagsomt munter, og passer greit til temaene som blir berørt i tekstene. En debut midt på treet.

Twiggs Twiggs   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen