Twig klar etter sommeren

Nå er vi ikke i akutt mangel på mobiltelefon å ringe med. Flere av mobilene vi disponerer har også mulighet for å kjøre GPS-navigering. Like vel er det noe eget med Twig Discovery som får det til å krible i teknofingrene våre. Twig er nemlig en GPS-mobil som kan vise kart der du ikke bare finner ut hvor du er og hvordan du skal komme deg videre – du kan også spore andre GPS-enheter som Locator og Trackbox.

Overfallsalarm
Bak Twig står den finske mobilprodusenten Benefon, menst kjent for å lage solide NMT-telefoner og telefoner med GPS innbygget. Blant annet har Benefon levert mobiltelefoner til politiet.

Disse har vært brukt som overfallsalam for truede kvinner. Mobiltelefonene har vært godt egnet til dette, fordi det har vært mulig å utløse en alarm der politiet øyeblikkelig har fått beskjed om hvor den truede befinner seg.

ESC
Mest oppmerksomhet i forbrukermarkedet har ESC-fått, fordi det var den første GPS-mobilen som kunne vise topografiske kart. Dessuten var den bygget for å tåle tøff behandling utenfor allfarvei.

Men nå må vi altså vente litt til på at Twig skal komme i salg. Vi tipper at den vil bli populær blant eiere av dyre fritidsbåter, biler, motorsykler og annet utstyr vi nødig ønsker å bli frastjålet. 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen