TVNorge-HD i morgen

TVNorge HD åpner med verdens dyreste TV-serie, Rome. Kanalen er et samarbeid mellom TVNorge og Canal Digital, og er tilgjengelig via både kabel og parabol. Alle som har HD-dekodere fra Canal Digital får kanalen uten å betale noe ekstra.

- Det var Canal Digital som tok initiativet og kontaktet oss, forteller TV Norge-sjefen Morten Aas. Etter en rask vareopptelling oppdaget vi at de fleste av våre mest populære serier og filmer foreligger i HD-format. Da trengte vi ikke lang betenkningstid. I oktober blir vi Norges første HD-kanal. Da får alle Canal Digital-abonnenter en ny HD-kanal på skjermen, og kan blant annet se serien "Rome" i i HD, sa TVNorge-sjef Morten Aas til Teknofil da selskapet først gikk ut nyheten om at de satser på HD.

(Aas til høyre i bildet, Canal Digital-sjef Svein Erik Davidsen til venstre.)


Norsk til neste år
TVNorge HD har det samme sendeskjemaet som hovedkanalen, men program som er produsert i HD vil selvsagt bli sendt i HD. I første omgang er det snakk om program som CSI, Rome, The Closer, Nigel Marven's Artic Exposure, Big Bang Theory og Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

Neste år vil også noen av TVNorge sine egenproduserte programmer bli produsert i HD.

- Vi gleder oss veldig til å komme i gang med HD-sendingene, det er veldig moro å være første TV-stasjon som satser på HD i Norge, forteller Eivind Landsverk programdirektør i TVNorge i en pressemelding.

HD i alle ledd
For at programmer skal tilbys i HD-kvalitet må alle ledd, fra TV-kameraene fram til TV-skjermen, være i HD.

- Foreløpig produseres ikke alle TV-programmer i HD. Derfor kan ikke hele vårt programtilbud vises i HD. I månedene som kommer vil vi bygge ut HD-tilbudet gjennom internasjonale kjøp, sier Landsverk, som legger til at TVNORGE også ønsker å tilby norsk innhold i HD.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen