Tvinger mp3-butikk i kne

Alternativ tekst mangler
Snart slutt på superbillig musikk?

Skal du ha ny musikk, kan du enten gå i en platebutikk, laste musikken ned ulovlig fra internett eller kjøpe den på internett. Én av butikkene som selger musikk på nettet, er russiske Allofmp3.com. Allofmp3.com er den eneste store butikken som selger musikk som kan spilles på alle slags spillere, enten du har iPod eller Creative. Men nå tvinges butikken til å legge ned.

Årsaken er at Russland skal bli medlem av Verdens Handelsorganisasjon, WTO, hvor USA allerede er medlem. Og USAs platebransje misliker Allofmp3.com så mye at amerikanerne truer med å legge ned veto mot Russlands WHO-medlemskap hvis ikke nettstedet stenges, skriver Digi.no.

Trenger ikke rettigheter
Grunnen til at Allofmp3.com irriterer USA, er at russiske nettsteder per i dag ikke er forpliktet til å innhente tillatelse fra rettighetshaverne for å få distribuere materialet.

Allofmp3 har blitt kjent for sine svært hyggelige priser. For eksempel koster Beatles nyeste album $3.57, eller rundt 23 kroner om du vil. Noen av enkeltsangene er så billige som $0,08, eller rundt 50 øre.

Allofmp3.com har forpliktet seg til å stenge nettstedet i løpet av et halvt år.

(Kilder: Digi.no, Allofmp3.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen