(Bilde: Canal Digital)

Tvinger deg til å betale mer, eller få lavere netthastighet

Men det blir billigere å være superbruker.

Mange Canal Digital-kunder går en fin høst i møte, med raskere bredbånd og en ny underholdningstjeneste i anmarsj. Men de fleste må belage seg på å betale mer for å opprettholde tilbudet de har i dag.

Selskapet lanserer i dag nemlig tre nye Internett-hastigheter som erstatter dagens mylder av alternativer, Bredbånd 25, 50 og 100. «Bredbånd 25» koster 399 kroner per måned og tilbyr nedlastingshastigheter på opptil 25 Mbit/s.

For 499 kroner i måneden gir «Bredbånd 50» deg opptil 50 Mbit/s i nedlastingshastighet, mens «Bredbånd 100» koster 599 kroner i måneden og blir selskapets raskeste alternativ med 100 Mbit/s.

Mens nedlastingshastigheten varierer ut i fra hvilken abonnement man velger, er opplastingshastigheten låst til 5 Mbit/s for laveste hastighet og 10 Mbit/s for Bredbånd 50 og 100. Fiberkunder får derimot like god opplastingshastighet som nedlastingshastighet.

Mange får større regning

De nye hastighetene innebærer også en endring for alle Canal Digital sine eksisterende kunder. Mens en del får kraftigere bredbånd til en høyere pris enn tidligere, byr endringen utelukkende på større hastigheter for andre.

De som tidligere hadde produktene «Mini» og «Midi» vil fra 1. oktober overføres til Bredbånd 25. Disse vil se en kraftig oppgradering av Internett-hastigheten sin, men må til gjengjeld betale henholdsvis 152 og 52 kroner mer hver måned.

De som i dag har produktet «Super 70» kan også få seg en skikkelig kalddusj når neste regning ligger klar i nettbanken. Disse må nemlig betale mer, eller gå ned på hastighet.

– Vi har en gruppe kunder som i dag har Super 70. Dette var et produkt som i utgangspunktet var priset lavt da det var et kampanjeprodukt. Disse flyttes i utgangspunktet opp til Bredbånd 100, noe som vil koste dem 100 kroner mer i måneden. Men dersom de ikke ønsker å betale mer kan de endre til Bredbånd 50 ved å logge inn på «Mine Sider», skriver informasjonssjef i Canal Digital, Catharina Kokkim, i en e-post til Hardware.no.

Oppdatert klokken 11.00: Kokkim hevder nå overfor Hardware.no at Canal Digital likevel ikke har markedsført Super 70 på sine nettsider som et kampanjeprodukt. 

Den beste nyheten kommer for kundenes Giga-abonnenter, som ser en betydelig reduksjon i månedsprisen fra 999 kroner, til 599 kroner.

Kokkim understreker at prispunktene, som i dag, fortsatt kan variere for de som tilhører komplettavtaler i borettslag. For å ta i bruk en eventuelt høyere netthastighet, må du ha et nytt modem. Dette skal Canal Digital sende ut kostnadsfritt.

Ny underholdningstjeneste

For produktene Bredbånd 50 og Bredbånd 100, er underholdningstjenesten «T-We» inkludert. Denne tjenesten skal gjøre det lettere å se TV-programmene du ønsker når du har tid.

Både muligheten til å starte et program forfra og muligheten til å finne igjen et program du har gått glipp av er på plass. Alt dette skal skje gjennom en oppusset TV-guide som i tillegg til å vise programmer som kommer i fremtiden, lar deg se programmer fra uken som gikk.

Det er ved hjelp av nye servere utplassert i kabelnettet at Canal Digital nå kan tilby denne funksjonaliteten. Disse serverne vil lagre alt støttet innhold i opptil en uke fra det er sendt på TV, slik at det kan hentes tilbake til deg når du har tid til å nyte favorittprogrammet ditt. Alt håp er altså ikke ute om du glemmer å sette programmet ditt på opptak. Over 30 kanaler støtter til nå tjenesten.

For å ta i bruk Canal Digitals nye underholdningstjeneste må man ha den nyeste opptakerdekoderen fra ADB.

Nye kunder får de nye hastighetene umiddelbart, mens endringene for eksisterende kunder rulles ut fortløpende frem mot 1. oktober.

Canal Digitals T-We-tjeneste lar deg se hva du vil, når du vil:
Les alt om denne funksjonen »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen