Tviler på stort 9xx-salg for Intel

Som kjent krever Intels nye platformer, som ble frigitt i går, kraftige oppgraderinger av brukernes komponenter. Alt fra prosessoren og kjøleren til minnemodulene til grafikkortene og antakelig også harddisken må oppgraderes for å passe til de nye teknologiene i Intels brikkesett. I tillegg kommer snart også BTX-formfaktoren på Intel-siden, som også vil kreve nye kabinetter og strømforsyninger. Derfor har ikke sjefen for "first tier"-produsenten Gigabyte særlig stor tro på salget:

- Hovedkortprodusenter er konservative [i salgsforventningene] til Intels nye brikkesett, sammenlignet med den aggresive utkjøringen av 865 og 845-brikkesettene, fordi de betydelige endringene som kreves av de nye grensesnittene ventes å holde brukerne unna oppgraderingen, sier til Taiwanske DigiTimes i dag.

Derimot tror Gigabyte-sjefen at plattformen kan ta av storveis på OEM-fronten, ettersom produsenter av fedigsydde PC-er likevel må bygge hele "kassa" fra topp til bunn. Intel har virkelig gjort hjemmeleksen i dette markedet, mener han - og gjort de nye brikkesettene svært kostnadseffektive. Med dette sikter han nok til de nye teknologiene som ligger i DX9-kapable Graphics Media Accelerator 900 og High Definition Audio, som fjerner behovet for en del tilleggskort.

Gigabyte er en av verdens største hovedkortprodusenter, og siden de også er en av de største produsentene til OEM-markedet, er selskapet spesielt godt egnet til å "spå" om fremtiden.

Også ATI, som nylig lanserte PCI Express x16-kort, har lagt større vekt på OEM-markedet enn på "hjemmesnekrere" i markedsføringen av kortene sine.

(Kilder: DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen