TV Norge blir HD-kanal

- Det var Canal Digital som tok initiativet og kontaktet oss, forteller TV Norge-sjefen Morten Aas (til høyre på bildet). - Etter en rask vareopptelling oppdaget vi at de fleste av våre mest populære serier og filmer foreligger i HD-format. Da trengte vi ikke lang betenkningstid. I oktober blir vi Norges første HD-kanal. Da får alle Canal Digital-abonnenter en ny HD-kanal på skjermen, og kan blant annet se serien "Rome" i i HD.

CSI i 3,5 meters bredde
Den nye TV-kanalen ble lansert under en pressekonferanse i Telenors e-cinema på Fornebu tirsdag. Der fikk Teknofil demonstrert klipp fra TV Norge-serier i standard- og HD-oppløsning for å kunne sammenlikne kvaliteten på et 3,5 meter bredt lerret. Forskjellen var lett å se. Med HD fikk TV-serien CSI nærmest kinokvalitet.

Norskprodusert HD neste år
I første omgang har ikke TV Norge få egenproduserte HD-programmer som de kan vise. Morten Aas medgir at det har gått raskt i svingene. - Canal Digital kontaktet oss nylig. Vi har produsert "Ungkaren" og noen få andre programmer i HD. Nå vil vi kjøpe nytt produksjonsutstyr og finne ut hvilke programmer vi skal satse på. Neste år regner jeg med å kunne tilby en rekke nye HD-produksjoner. Vi vil bruke mest krutt på de produksjonene flest mulig vil se, som for eksempel "71 grader nord", sier han.

TV 2 og NRK sitter på gjerdet
Morten Aas synes at det er merkelig at ikke de større TV-produsentene allerede har startet. - TV 2 og NRK sitter øyensynlig på gjerdet og venter på at det digitale bakkenettet skal utvides med HD-kapasitet, sier han.

100.000 HD-bokser
Canal Digital-sjef Svein Erik Davidsen forteller om beskjeden respons da Canal Digital startet de første HD-sendingene i 2005. - Etter at HD-kanalene ble et gratis tilbud i våre ordinære programpakker, har vi hittil totalt levert 100.000 HD-mottakere for parabol og kabel. Etter både fotball-EM og Beijing-OL i HD, har nordmenn fått smaken på HD, men én ting har manglet: En helnorsk HD-kanal. TV Norge er de første som tør etablere en slik kanal, sier Svein Erik Davidsen.
Svenskene har allerede SVT HD og TV4 HD, Danmark har kanal 5 HD og Finland YLE HD.

HD-kanal for Norgespakken
Distribusjonen av TV Norge HD gir Canal Digital et konkurransefortrinn. Mens Canal Digitals øvrige HD-kanaler er forbeholdt de som abonnerer på programpakkene Family og Entertain, blir TV Norge HD også gratis tilgjengelig i Norgespakken. Den vesle programpakken med 11 kanaler er den største konkurrenten til Rikspakken. Og RiksTV kan som kjent foreløpig ikke tilby noen HD-kanaler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen