TV 2 - Dette er ikke et problem
Teknofil

TV 2 - Dette er ikke et problem

I helgen var det avspark for årets tippeliga og forventningene var store. Spesielt var mange interessert i hvordan sendingene via nett-TV ville gå. Både TV 2 og VG har satset stort på dette i år, og erfaringene med gjennomførelsen spriker stort.

Les også:
Her ser du Tippeligaen
.
Les test av nettløsningene for fotballen.

Kritisk publikum
TV 2 Sumo gikk i forkant ut og sa at de var klare for pågangen de forventet skulle komme. Da de tidligere i år sendte privatlandskampen mellom Tyskland og Norge fikk de kritikk for lite kapasitet, denne gangen skulle TV 2 Sumo Sport være klargjort for trykket. Det var derimot flere som opplevde problemer da de i går forsøkte å komme seg inn på TV 2s nettsendinger. Både da de forsøkte å komme seg inn på TV 2 Sumos nettsider, forsøkte å logge seg på og ikke minst da de forsøkte å se kampen. På TV 2s egne sider haglet kritikken fra frustrerte brukere.

- Hallo! Det er fader meg ikke mulig å få logget inn. Det er ikke første gangen. Dere visste om stor pågang, dette er svakt, kommenterte en frustrert bruker.


Andre klaget igjen på problemer mellom lyd og bilde, og det var flere som umiddelbart sa de ville ha igjen pengene sine. Også Teknofils egen test viser problemer med tjenesten.

Uproblematiske sendinger
Hos TV 2 er de derimot ikke enige i at de hadde problemer i går. Ifølge informasjonssjef Marianne Røiseland opplevde TV 2 selv ingen problemer med sendingene.

- Vi hadde ingen problemer med sendingene. Det var noen få som opplevde problemer med innlogning på grunn av en voldsom pågang, men de fleste fikk sett kampene i god kvalitet, forteller hun Teknofil.

Hun kjenner seg ikke igjen i kritikken om mye problemer underveis. I all hovedsak gikk sendingene uten problemer ifølge Røiseland. Hva som var årsaken til at noen fikk problemer er derimot uklart.

- Vi holder på å se på årsaken til de problemene som var, men årsaken kan jeg ikke si noe om, forteller Røiseland.


TV 2 har ingen oversikt over hvor mange som slet med å se sendingene, og Røiseland har heller ikke totale seertall. Men hun kan fortelle at pågangen lå tett oppunder det TV 2 opplevde da landskampen mellom Tyskland og Norge ble sendt. Røiseland påpeker samtidig at de som opplevde problemer vil få refundert penger de har betalt for å få tilgang. I så fall må du ta kontakt med TV 2 Sumo.

VG nett-TV gleder seg
VGs sendinger fikk på sin side langt fra like mye kritikk. Noe problemer med lydspor som falt ut og noe problemer med pålogning har kommet frem, men kritikken som TV 2 har fått har så langt ikke rammet VGs sendinger. VG er på sin side svært fornøyde med sendingene sine.

- Vi er veldig fornøyde og har fått en overveldende positiv respons på sendingene, forteller Thomas Manus Hønningstad, ansvarlig for nett-TV hos VG.


Han vil ikke ut med noen tall for hvor mange som fulgte sendingene på VGs nettsider, men kan røpe at det var snakk om noen tusen seere. Mange på nett rapporterte at de ville teste andre leverandører når de ikke kom inn hos TV 2. Hønningstad på sin side vil ikke spekulere i om de fikk flere kunder som en følge av TV 2s problemer.

- Jeg vet ikke om dette påvirket hvor mange som logget seg på hos oss, men vi opplevde en stor pågang av salg både i forkant og underveis i sendingene, sier Hønningstad.

Forsøkte du se Tippeligaen via nett-TV? Vi vil gjerne høre om din erfaring. Legg derfor gjerne igjen din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen