TV - slik har vi testet

Testene er delt i flere deler. Vi vurderer design og funksjoner der elementer som størrelse og tilkoblinger er viktig elementer. Deretter ser vi på hvordan selve oppsettet av tv-en fungerer. Dette gjelder alle elementer fra hvor enkelt det er å koble til kabler og frem til selve oppsettet og justeringene av tv-en. Her er fjernkontrollen et viktig element.

Det viktigste er imidlertid bildekvaliteten. Det første vi gjør er å kalibrere alle tv-ene etter en og samme kilde. Vi benytter en splitter/signalforsterker slik at alle tv-ene viser nøyaktig samme bilder. Deretter benytter vi et spesialprogram for kalibrering av tv-er. Dette sikrer at alle tv-ene har samme og best mulig utgangspunkt før testen starter. I denne testen har vi brukt tre forskjellige kilder for å vurdere denne.

Vi benytter Canal Digitals HD dekoder og tester dermed alle tv-ene med vanlige tv-signaler samt flere av HD-sendingene som kjøres gjennom kanalen. I tillegg får alle tv-ene seg en runde med en vanlig dvd-spiller for å se hvordan det slår ut før vi avsutter med Blu-ray og full 1080p som signalkilde. Det er svært mange elementer som vurderes i denne typen test, men når vi summer dette opp konsentrerer vi oss om sortnivå, kontrast og fargegjengivelse.

Vi tester også tv-ens evne til å vise hurtige bevegelser og om det er eventuelle forstyrrelser i bildet. Til slutt testes også lydkvaliteten i tv-en.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen