TV2 mister fotballhegemoniet

Norsk fotball har vært TV2s storsatsing de siste årene, men nå må de finne seg i å dele moroa med NRK. Lyse har sikret seg mesteparten av rettighetene til norsk toppfotball, men både TV2 og NRK kommer til å vise kamper fra sesongstart neste år.

Avviser krise
Det er ikke høy stemning hos TV2 i dag etter at forhandlingene med Fotballforbundet brøt sammen, og Lyse overbød tv-kanalen, men et visst fotballtilbud er fremdeles et lys i tunnelen. TV2 har imidlertid brukt enorme investeringer på fotballsatsingen sin, og så sent som forrige uke fredet de hele sportsredaksjonen i forbindelse med oppsigelsene i kanalen. Nå spørs det om ledelsen må gå en ny runde i forbindelse med den redaksjonelle staben.

Selv om TV2 mister hegemoniet sitt på fotballrunden, sier TV2-sjef Alf Hildrum at kanalen kommer til å fortsette å vise Eliteserie-kamper.

- Dette er ikke en hyggelig dag for TV 2. Vi hadde lagt inn et bud, men Fotballforbundet har vaglt å splitte rettighetene. Det må vi bare bare ta til etteretning. Vi skal forsatt sende mandagskampen på TV 2 Zebra og vi skal fortsatt sende søndagsmagasinet, sier Hildrum til TV 2 Nyhetskanalen.


Konsernsjef Alf Hildrum mener fotballrettighetene ble for dyre for TV2

100 millioner for mye
Ved forrige forhandlingsrunde om fotballrettighetene sikret Rune Hauge klubbene og Fotballforbundet en avtale verdt en milliard, og TV2 i samarbeid med Telenor punget ut for total kontroll over all norsk tv-fotball. Hildrum sier at denne gangen ble rettighetene for deres eget hovedsatsingsområde for dyrt.

- Dette ble 100 millioner dyrere per år enn hva vi var villige til å betale. Det er viktig å huske at vi har tapt penger på dette. Vi trodde vi skulle få tjent penger på dette, men det finnes mye bra fotball der ute som ikke er norsk fotball. Vi har regnet grundig på dette. TV 2 og Telenor har lagt ned en stor investering de siste årene, både produksjonsmessig og distribusjonsmessig. Kravene fra norsk foball var i en størrelseseorden som var umulig å forsvare. Det var en differanse på 100 milliioner kroner hvert år, fortsetter Hildrum til TV2 Nyhetskanalen

NRK på banen igjen
Det hersker fremdeles full forvirring om hva som skjer med søndagskampene i forhold til TV-sendinger. Det ser ut som at lørdagskampen vil bli vist på NRK, mandagskampen blir TV2-sendt, og TV2 fortsetter med sitt Fotball-extra søndag kveld. Det er Lyse som sitter på rettighetene til søndagskampene, men det er ikke klart om disse selges videre til en av de to store TV-kanalene.

Det ser også ut som at NRK sikrer seg rettighetene til alle cupkamper, samt Adecco-ligaen. Foreløpig er det ikke klart hva Lyse kommer til å gjøre søndagene, men de har også lagt inn et bud på rettighetene til å vise kampene på nett.

- Vi har 130.000 bredbåndskunder som vi gjerne vil sikre best mulig innhold, sier konsernsjef i Lyse, Eimund Nygaard til NA24.

Telenor bryter samarbeidet
Etter at Lyse har sikret seg majoriteten av fotballrettighetene, har Telenor Broadcast uttalt at de bryter fotballsamarbeidet med TV2. De vil nå satse på andre fotballprodukter, ifølge Telenor Broadcast-sjef Erik Nord.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen