TV2 ignorerer Datatilsynet

TV2 fikk i forrige uke et klart nei fra Datatilsynet på spørsmål om de fikk fortsette sin logging av lynmeldinger. Etterpå ble de politianmeldt av informasjonsrådgiver i Venstre, Hallstein Braaten Bjercke, fordi en tipssamtale med en journalist ble loggført.

Vi fortsetter som før, og skriver et brev til Datatilsynet der vi presenterer vårt system, sa Rune Inderøy, konserndirektør for informasjon og kommunikasjon i TV2 til Digi.no. Ifølge Inderøy studerte TV2 verktøyet nøye før det ble tatt i bruk, og at verktøyet er godkjent av det tyske datatilsynet.

Retningslinjene for loggingen tilsier at deltakerne i samtalen må gi sin tillatelse for at TV2 skal lese loggene i etterkant. Disse retningslinjene er alt som hindrer IT-sjefen å lese meldingene, selv om all lesing av loggen også blir loggført, slik at ansatte selv kan sjekke om noen andre har lest loggen.

Ifølge Inderøy er systemet på plass for å forhindre at fortrolig informasjon blir sendt over lynmeldinger. Han mener at Datatilsynets vurdering av lynmeldingssamtaler som samtaleteknologi, og mener selv at det er et skriftlig medium. Datatilsynet har definert lynmeldinger som en telefonsamtale, der har vel resten av verden en litt annen mening, sa han i intervjuet med Digi.no.

Du kan lese hele intervjuet hos Digi.no.

Kilde: Digi.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen