(Bilde: Shutterstock/65546782)

TV viser 2D og 3D samtidig

Nå kan alle få viljen sin i TV-stua.

Forskere ved UC Santa Cruz i California har skapt en prototype som muligens kan redde stereoskopisk 3D fra glemselen. Skjermteknologien har blitt kalt død ved flere anledninger, og nylig valgte BBC å droppe satsingen på stereoskopisk innhold.

Denne TV-en, derimot, kan gjøre alle til lags. Den kalles «3D+2D-TV», og som navnet antyder, kan seere med polariserte 3D-briller se video med dybdefølelse, samtidig som seere uten briller kan se helt vanlig todimensjonalt innhold uten et slørete og hodepineframkallende bilde.

Et tredje bilde

Mens tradisjonelle 3DTV-er sender ett spesifikt bilde til ditt venstre øye og et annet til ditt høyre øye, legger denne prototypen til en tredje sending.

Sagt på en enkel måte er det tredje bilde en negativ av høyrebildet – hvite punkter blir svarte, røde punkter blir blå og så videre. For hjernens del er dette nok til å fjerne høyresendingen helt, og dermed sitter man kun igjen med venstrebildet.

Om dette bidrar til å holde liv i stereoskopisk 3D, gjenstår å se. En annen interessant teknologi er brillefri 3D, som gjør at man slipper å bruke briller i utgangspunktet for å se stereoskopisk innhold.

Vi kikket på noe lignende i januar:
Samsungs OLED kan vise to 3D-videoer samtidig »

Foto: UC Santa Cruz

(Kilde: ExtremeTech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen