TV-spillere slipper å dele på skjermplassen

LGs Dual Play lar spillere se forskjellige bilder på samme TV.

Selv om du kanskje ikke er spesielt glad i 3D, betyr det ikke at du ikke kan få glede av teknologien – i det minste dersom du liker å spille mot venner på flatskjermen.

Tradisjonell kameratspilling betyr gjerne at dere må dele på skjemplassen med såkalt split-screen. Med LGs Cinema 3D-teknologi kan i praksis to spillere få hele skjermplassen hver, noe LG selv kaller Dual Play.

Dette skjer som ved vanlig 3D-titting, der TV-en i praksis pøser ut to forskjellige bilder fra hver sin vinkel. Spesielle 3D-briller filtrerer bildene til hvert sitt øye, slik at hjernen kan tolke dybdeinformasjonen.

Les mer om hvordan 3D fungerer i vår TV-skole

Forskjellig bilde til hver spiller

Under Dual Play jobber TV-en fremdeles i 3D-modus. Men i stedet for briller som sender ett bilde til hvert sitt øye, får du brillepar som kun viser det ene bildet på begge øynene. Motstanderen får da et annet brillepar som kun lar han eller hun se det andre bildet. Slik får begge utnyttet hele skjermarealet.

Som en bonus blir det heller ikke mulig å sniktitte på hva motstanderen gjør.

LGs Dual Play som vist frem på årets IFA-messe.
LGs Dual Play som vist frem på årets IFA-messe.

For eventuelle tilskuere er det ikke nødvendigvis like artig, for uten briller blir bildet en miks av de to bildene. En nødløsning kan være å bruke vanlige 3D-briller, og lukke ett øye for å kun følge med på den ene eller andre spilleren.

Dual Play finnes på samtlige tilgjengelige Cinema 3D-TV-modeller fra LG: LW980W, LW650W, LW550W, LW540N, LW450N og LK950N.

Siden LG benytter seg av passiv 3D koster det heller ikke skjorta – veledende pris på et brillesett er 279 kroner, og de skal dessuten være tilgjengelig fra oktober måned.

Les også vår test av LG LW550W

Kilde: pressemelding

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen