TV-serier eksklusivt på YouTube

TV-serier eksklusivt på YouTube

Google spytter inn over en halv milliard for originalt innhold

Google er i forhandlinger med flere amerikanske TV-produksjonsselskaper om å utvikle nye TV-serier til sin nettbaserte videotjeneste YouTube. Dette innebærer at det skal bli produsert helt originalt, profesjonelt innhold til YouTube – som ikke kan ses andre steder.

Nettgiganten Google skal etter sigende investere mer enn en halv milliard kroner – 100 millioner dollar – i produksjonen av dette innholdet. Midlene skal de få gjennom annonser.

Forhandler med Tony Hawk

YouTube er den mest populære videotjenesten på Internett, og nå prøver Google å utvide markedet til noe som likner på tjenester fra andre TV-kanalleverandører – der innhold i profesjonell kvalitet er tilgjengelig på flere nettbaserte kanaler.

Blant aktørene Google angivelig forhandler med er skateboardkjendisen Tony Hawk, Warner Bros., News Corp og Freemantle Media.

Ukjent bredde på lansering

Det er foreløpig ingen informasjon om den nye tjenesten vil bli tilgjengelig over hele verden samtidig, men man regner med at den først blir tilgjengelig i USA – som er vanlig praksis når nye tjenester prøves ut.

Googles store satsning på Internett-TV kan være en reaksjon på økende konkurranse fra TV-stasjoner som BBC – som også tilbyr stadig flere serier og andre TV-programmer på nett.

(Kilde: The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen