TV-prisene falt kraftig i 2008
Teknofil

TV-prisene falt kraftig i 2008

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Tallene fra Elektronikkbransjen ble lagt frem på tirsdag, og viste at TV-salget for 2008 endte på hele 636.000 apparater, noe som ikke var langt unna de høye antallene fra 2007. Noe av grunnen til det gode salget, til tross for finanskrisen, er at gjennomsnittsprisen på flatskjermer falt hele 21 prosent.

Antall solgte flatskjermer vil fortsette å falle i 2009, ifølge Elektronikkbransjen, til et nivå rundt 540.000 apparater. Administrerende direktør i Elektronikkbransjen Synnøve Bjørke tror at den totale omsetningen i Norge vil havne på 26 milliarder kroner inneværende år, noe som vil utgjøre ytterligere nedgang på elleve prosent.

For første gang var CRT-skjermene ikke med i statistikken til Elektronikkbransjen, og markedet er nå fullt og helt overlatt til flatskjermene. Det selges stadig større TV-er i Norge, og den største veksten i solgte TV-er var det 40 toms flatskjermer og oppover som stod for. Plasma har også tatt en større andel av markedet enn året før. Kvaliteten på skjermene har økt, og sammen med et bredere tilbud av HD-kanaler, Blu-ray og elektroniske spill har bidratt til en totalt bedre opplevelse for forbrukerne.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen