Nå forsvinner TV Norge for millioner av nordmenn
(Bilde: TVNorge)

Nå forsvinner TV Norge for millioner av nordmenn

Dårlig nytt for Canal Digital-brukere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at forhandlingene ikke har ført frem, er det klart at programmene i Discovery-sfæren, inkludert TV Norge, Max og Fem, forsvinner fra grunnpakken til Canal digital inntil videre.

Dermed blir over 2,5 millioner nordiske husstander uten kanalene, én million av dem i Norge, 800.000 i Sverige.

Årsaken er uenighet om pris, og diskusjonen har pågått over lang tid. Discovery har kjøpt rettigheter til både OL og norsk fotball de nærmeste årene, og mener at dette må reflekteres i økte inntekter fra TV-distributørene. Canal digital har tidligere advart mot å la dyre fotballrettigheter presse opp prisene på distributørenes grunnpakker,mens TV Norge avviser at forhandlingene har noe å gjøre med fotballrettigheter i det hele tatt.

Like før det ble klart at TV Norge forsvinner fra Canal digital, ble det kjent at Altibox har inngått avtale med Discovery. VG antyder at det kan gi en økning i prisen for selskapets grunnpakker i størrelsesorden 20 kroner.

Beklager til kundene

I en epost til selskapets kunder sendt sent søndag kveld, beklager Canal digital at de vil måtte klare seg uten TV Norge og søsterkanalene i tiden fremover:

Kjære kunde,

Det er dessverre brudd i forhandlingene mellom Discovery Networks og Canal digital og vi har ikke lenger lov til å vise deres TV-kanaler.

Vi har hatt et godt samarbeid med Discovery Networks over mange år, og vi jobber for å få på plass en ny avtale som sikrer fortsatt distribusjon av deres tv-kanaler, som blant annet omfatter TV Norge, Max, Fem og Eurosport.

Vi beklager denne situasjonen på det sterkeste og vi gjør vårt ytterste for å komme til en løsning så raskt som mulig.

– Ingen betaler mindre enn Telenor

TV Norge-sjef Harald Strømme skriver på kanalens hjemmesider at prisøkningen selskapet har bedt om fra Telenor og Canal digital tilsvarer én kopp kaffe per kunde per år.

– Og da snakker vi ikke om den typen du får på Starbucks. Vi snakker klassisk Friele frokostkaffe servert på en bensinstasjon. Dette er hva Canal digital mener er et urimelig krav, skriver Strømme.

Strømme skriver også at alt snakket om sportsrettigheter er en bevisst avsporing, og at forhandlingene i stedet dreier seg om at Telenor betaler det samme for TV Norge-kanalen på kabel-TV i dag som for ti år siden, til tross for kanalens investeringer i norske TV-programmer.

– Faktum er at tilbudet fra Telenor innebærer null kroner i økt betaling for vår kanalpakke siden forrige avtale ble inngått i 2010. I samme periode har Canal digital økt sine utsalgspriser med mer enn 30 prosent, sier Strømme, som hevder at ingen betaler mindre til norsk innholdsproduksjon enn Telenor.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen