TV-mobiler og navigasjon i vinden

TV-mobil
Samsung kommer med to varianter for
mottak av digital-TV
Fotball-VM blir i sin helhet overført til mobiltelefoner i T-Mobile sitt nett, på samme måte som Telenor gjorde for sine kunder under OL. Men T-Mobile går ett skritt videre, og oppgraderer 3G nettet med HSDPA. Dermed kan det overføres sendinger med opp til 1,8 Mbps.

Samsung har vist at de vil komme med mobiltelefoner som støtter DVB-H eller T-DMB. Dette er to konkurrerende systemer for overføring av digital-TV via egne sendere. Telefonene har vi riktig nok sett før, men under CeBIT vises det hvordan de faktisk virker.
Dual Phone

Sagem-D40T
D40T er IP-telefon hjemme og mobil ute
Franske Sagem viser en mobiltelefon som også er VoIP-mobil. Den har fått det beskrivende navnet D40T VoIP Dual. Sagem har i tillegg vist triple play-produkter, blant annet en HDTV-motaker for kabelnett, som kan overføre data og TV, i tillegg til telefonsamtaler.

En liknende mobil/VoIP-telefon vises av selskapet Arcor. Med denne ringer du over bredbånd hjemme, og via mobilnettet når du er på farten. Hvert familiemedlem får sitt individuelle telefonnummer.

Navigasjon
Det er også dukket opp en hel skog av selskaper som vil selge navigasjonsløsninger for bil. De fleste har egne PDA-liknende GPS-motakere med kart, tale og ruteplanlegging.

Samtidig blir det mer vanlig at du også kan bruke enheten sammen med en mobiltelefon via Bluetooth. Enkelte av dem kan sågar spille musikken du har i MP3-spilleren din via bilens stereoanlegg.Naviflash
Naviflash 1020 - en av flere nye
navigasjonsløsninger.
Blant nykommerne er Naviflash, som viser sin Naviflash 1020. Denne har innbygget kart for 28 land, og kan ta imot TMC-sendinger. Dette er radiosendinger du ikke kan høre på, men som forteller navigasjonssystemene om trafikkforhold som kan påvirke valg av kjørerute (køer, stengte veier osv).

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen