TV-lisens på mobiltelefonen?

  • Endret


Nokias nye 7700-modell kan utstyres med mottaker for digital-TV

Nokia 7700 har på ingen måte gått en stille vei inn i rampelyset. Ikke bare har enheten spesifikasjoner og funksjoner få andre hybrider kan stille opp mot, men den har også et svært usedvanlig og orginalt design og mye minnekapasitet. Det er allikevel noe annet som har fått flere teleselskap og styresmakter til å reagere, nemlig muligheten for å se på TV gratis.

Det finlandske firmaet FICORA er et av firmaene som har tatt fatt i dette problemet. De mener at alle som skal se på TV, uansett hvilket produkt du ser det på, skal betale lisens. Esko Kotilainen i FICORA kom med følgende kommentar til problemet; "tar man seg råd til å kjøpe en telefon med TV mottaker, vil man antagelig ikke ha problemer med å betale en TV lisens".

Det vil bli opp til styresmaktene i hvert enkelt land om de vil ta betaling for å se på TV på telefonen, og vi finner det ikke usannsynlig at norske myndigheter vil være åpne for å sette en lisens på dette her til lands. Spørsmålet er vel heller om man må betale lisens både på TV-en hjemme og på telefonen, eller om det holder med èn lisens per familie slik FICORA har antydet de vil ha det.

Svaret på dette vil vi nok ikke få før en gang utpå nyåret, når Nokia 7700 vil bli å få tak i butikken her til lands en gang i andre kvartal.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen